HOKEJ: HKM R. Sobota s vysokým víťazstvom, Vilchinskiy päťgólový

HKM Rimavská Sobota nastúpil na 7. kolo 2. slovenskej ligy proti HC Rebellion Gelnica. Zápas sa odohral 2. 11. 2019 o 17:30 na ľade Gelnice Duel zvládli lepšie hostia z Rimavskej Soboty, keď zvíťazili vysoko 1:14.

Tak, ako to je pre Soboťanov už typické, aj v tomto zápase strelili gól v prvých minútach zápasu. Tentoraz to bolo v 2. minúte zásluhou Georgyho Vilchinskiyeho (0:1). V 5. minúte sa znovu strelecky presadil ten istý hráč (0:2). Do konca prvej tretiny pridal ešte jeden gól Ivan Zorvan (0:3).

Druhá tretina sa začala znovu gólom Soboťanov. Už po 49 sekundách od jej začiatku po faule Finduru nasledovalo trestné strieľanie, ktoré úspešne premenil hattrickový hráč Georgy Vilchinskiy (0:4). Potom 27. minúta priniesla piaty gól Soboťanov z hokejky koho iného, hráča zápasu Vilchinskiyeho (0:5). O minútu nato, v 28. minúte, sa presadil Tibor Koniar a skóre zvýšil už na 0:6. Siedmy gól stihli dať hostia ešte v druhej tretine a to v 38. minúte zásluhou dvojgólového Tibora Koniara (0:7). Svoj piaty gól strelil nezastaviteľný Vilchinskiy dve sekundy pred koncom druhej časti zápasu a tak navýšil stav zápasu na 0:8.

Záver v podobnom duchu ako prvé dve tretiny

V tretej tretine sa nechal Peter Findura z Gelnice vylúčiť do konca zápasu za nešportové správanie. S jeho vylúčením prišiel v 45. minúte aj ďalší gól hostí, ktorý strelil hviezdny hráč z minulého zápasu Peter Filipiak (0:9). Okrúhly desiaty gól pridal v 49. minúte skúsený Denis Moroz (0:10). Svoj hattrick zavŕšil v zápase aj Tibor Koniar v 50. minúte a pridal jedenásty gól Soboťanov (0:11). V tej istej minúte strelil gól Jakub Škantár a zvýšil skóre na 0:12. Malý úspech sa podaril aj Gelnici, keď v 52. minúte Dávid Dravecký prekonal nášho Karola Križana (1:12). Hostia ešte pridali dva góly a to v 57. Minúte Peter Filipiak a z ďalšieho trestného strieľania Slavomír Buda (1:13 a 1:14).

HKM Rimavská Sobota odohrá ďalší zápas na domácom ľade proti Sabinovu 9. 11. 2019 o 17:00.

Zdroj: 2. hokejová liga, Matej Hank  Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár