HOKEJ: HKM R. Sobota so šiestym víťazstvom, Koniar dvojgólový

HKM Rimavská Sobota nastúpil na ôsme kolo 2. hokejovej ligy proti HK Sabinov. Zápas sa odohral 9. 11. 2019 o 17:00. Duel bol veľmi vyrovnaný, o čom svedčí aj výsledok 3:1 pre Soboťanov. Na zimný štadión si našlo cestu 288 divákov.

Skóre otvorili hostia gólom Tomáša Vilčeka vo 8. minúte (1:0). Hneď v 9. minúte sa podarilo dotlačiť Tiborovi Koniarovi puk do brány a stav bol vyrovnaný 1:1. Do konca tretiny boli aktívne obe mužstvá, keď ohrozovali strelami Križana a Feketeho.

Úvod druhej tretiny vyšiel lepšie Soboťanom.  Hneď 21. minúta im priniesla vedenie, keď sa puk dogúľal do brány z hokejky Michala Šagáta (2:1). V 23. minúte druhým gólom v zápase navýšil skóre Tibor Koniar na 3:1. V 27. minúte podržal svoj tím Karol Križan obratným zákrokom na bránkovej čiare. V druhej polovici zápasu dominovali výrazne domáci, čo prejavili po hernej stránke. Gól sa im však streliť nepodarilo.

V 42. minúte zápasu neuznal hlavný rozhodca Ivan gól Sabinovu, ktorý stále strácal na súpera dva góly. Do konca zápasu sa hralo zo strany na stranu a skóre sa už ani raz nemenilo.

Diváci naučení na veľa gólov, Bardejov bude ťažká previerka

Po zápase sme oslovili aj strelca dvoch gólov v dueli Tibora Koniara. „Výkon mohol byť aj lepší. Dva góly som síce dal, no viac ma teší to, že sme bojovali ako mužstvo. Naučili sme si divákov, že dávame veľa gólov, no dnes to bol obraz toho, že niekedy to nejde tak ako si predstavujeme,“ zhodnotil víťazstvo Koniar.

Pre Sobotnik.sk sa vyjadril aj tréner HKM Ján Podkonický. „Dnes moji chalani Sabinov podcenili. Zahodili sme plno šancí, súper nehral to čo obvykle,“ povedal Podkonický.

Ďalšou previerkou Gemeranov bude silný Bardejov. „Humenné, my, Bardejov a Trebišov patríme k najväčším kandidátom na výhru. Budeme sa snažiť zvíťaziť nad nimi. Ak sa to nepodarí, stále sa bude hrať play-off,“ dodal na záver tréner mužstva.

Zápas s HK Bardejov sa znovu odohrá na ľade HKM Rimavská Sobota. Duel sa bude hrať 16. 11. 2019 o 17:00. Príďte chalanov podporiť v tomto náročnom a zároveň zaujímavom meraní síl.

Zdroj: Tibor Koniar, Ján Podkonický, Matej Hank  Foto: Matej Hank

Pridaj komentár