HOKEJ: R. Sobota vyhrala nad Bardejovom 3:1, zápas bol hodný Extraligy

HKM Rimavská Sobota nastúpil na 9. kolo 2. hokejovej ligy proti HK Bardejov. Išlo o priamy súboj o druhé miesto v skupine VÝCHOD. Duel lepšie zvládli Soboťania, keď dokázali zvíťaziť 3:1. Zápas sa odohral 16. 11. 2019 o 17:00.

Úvod zápasu bol na oboch stranách veľmi vyrovnaný, no predsa viac sa zapotil domáci brankár Križan, keď vytiahol pár excelentných zákrokov. V 17. minúte už však nedokázal odolať nátlaku Bardejovčanov a tak zásluhou Erika Renčoka otvorili skóre zápasu (0:1). Počas prestávky sa na ľade prestavili najmenší hráči HKM Rimavská Sobota, aby predviedli čo-to zo svojho hokejového nadania.

Začiatok druhej tretiny bol úspešný pre Soboťanov, keď Martin Vyskoč krásnou strelou od modrej vymietol roh Krochtovej brány (1:1). V 25. minúte sa Michal Šagát ocitol sám pred bránou a presným zakončením otočil skóre na 2:1.

Tretia tretina sa hrala vo veľmi rýchlom tempe. Oba tábory hrali aktívne aj v ofenzíve a aj v defenzíve. V 55. minúte, sekundu pred koncom presilovej hry, navýšili skóre Soboťania na 3:1 gólom Ondreja Zošiaka. V predposlednej minúte zápasu dostali strelec gólu Martin Vyskoč a Bardejovčan Tomáš Lopáček tresty do konca zápasu za bitku.

 

Zápas plný nepresností, oba tímy hrali výborný hokej

Michal Šagát, strelec víťazného gólu: „Na bránu som šiel s tým, že brankár je malý a vedel som, že keď zodvihnem puk tak to padne. Bol to taký play-off zápas. S Bardejovom sú vždy vypäté. Mohlo to skončiť aj 9:8, pretože tam bolo plno chýb a strašne veľa šancí.“

Ján Podkonický, tréner mužstva: „Bol to zápas, ktorý sa podobal Extralige. V prvej tretine bol Bardejov určite lepší ako my. Naštartoval nás gól na 1:1 a po zvyšok merania síl sme boli lepším mužstvom. Bardejov hral vynikajúci hokej a takéto duely sa musia ľuďom páčiť.“

Nasledujúci zápas odohrajú Gemerčania na ľade Trebišova 23. 11. 2019 o 17:30. Ďalší domáci duel sa bude hrať až 7. 12. 2019 proti béčku Liptovského Mikuláša.

Ostatné zápasy 9. kola:

MHK Kežmarok – HC 19 Humenné – 4:3 pp
HC Rebellion Gelnica – MHk 32 Liptovský Mikuláš B – 7:3
HK Sabinov – UKS MOSiR Sanok – 2:7
HK 91 Senica – MHK Dolný Kubín – 3:7
PHC Budapest – HK Brezno – 0:5
Bratislavský hokejový klub – HK Iskra Partizánske – 10:4
HC Prievidza – HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – 1:3

Trebišov a Púchov majú voľno.

Zdroj: Michal Šagát, Ján Podkonický, 2. hokejová liga, Matej Hank  Foto a video: Matej Hank, Jakub Hrivnák

Pridaj komentár