RIMAVSKÁ SOBOTA: Primátor Jozef Šimko bude kandidovať za ĽSNS

RIMAVSKÁ SOBOTA – Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko bude vo voľbách do Národnej rady kandidovať za politický subjekt Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Predstavitelia strany o tom informovali na piatkovej (29. 11. 2019) tlačovej konferencii.

Jozefovi Šimkovi bude na kandidátke patriť desiate miesto. Bude garantom strany pre verejnú správu a samosprávu. Na prvom mieste bude predseda strany Marian Kotleba, na druhom a treťom poslanci Národnej rady SR Rastislav Schlosár a Martin Beluský. Na poslednom, 150. mieste, je bývalý poslanec NR SR Milan Mazurek.

 

ĽSNS ide do týchto volieb s jasnou víziou – obrániť národný a kresťanský charakter Slovenskej republiky a zo všetkých síl svojím programom presadzovať navrátenie sociálneho charakteru nášho štátu,“ uviedol Kotleba pri predstavení kandidátky.

Jozef Šimko kandidoval aj v minulosti

O tom, že Jozefa Šimko bude kandidovať do parlamentu, sa hovorilo aj pred voľbami do NR SR v roku 2016, na kandidátke však napokon nebol. Do parlamentu však kandidoval v minulosti za Hnutie za demokraciu (HZD), ktoré v roku 2002 založil Ivan Gašparovič, neskorší prezident SR.

V tomto hnutí bol Jozef Šimko podpredsedom pre verejnú správu a vo voľbách v roku 2002 kandidoval hneď z druhého miesta za I. Gašparovičom. HZD však získalo len 3,28 percenta hlasov a do parlamentu sa nedostalo. Primátor R. Soboty v roku 2014 kandidoval aj na post prezidenta SR, podporovaný Stranou moderného Slovenska. Do druhého kola volieb nepostúpil.

Jozef Šimko vedie Rimavskú Sobotu ako primátor od roku 2010, teda tretie volebné obdobie. Je tiež dlhoročným poslancom zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja.

Foto: Sobotnik.sk

2 Replies to “RIMAVSKÁ SOBOTA: Primátor Jozef Šimko bude kandidovať za ĽSNS”

  1. Pingback: Do parlamentu kandiduje polovica primátorov z Gemera, Malohontu a Novohradu

  2. Pingback: R. SOBOTA: Do mesta prídu kotlebovci z ĽSNS, zrejme bude aj protest

Pridaj komentár