ZŠ Dobšinského bude mať časť nového plota, piaty pavilón momentálne nevyužívaný

Základná škola (ZŠ) Pavla Dobšinského v Rimavskej Sobote prechádza v týchto dňoch jednou z rekonštrukcií za posledné obdobie. Ide o výmenu časti oplotenia na Ulici P. Dobšinského. Informácie o oprave priblížila pre Sobotnik.sk riaditeľka Erika Demková.

Rozpočet na rekonštrukciu plota je 18 000 €. Ide o opravu dvoch vstupných brán plus oplotenia z Ulice P. Dobšinského. Bočných strán školy (bývalé kasárne a veľkoobchod Kongo) sa táto výmena netýka,“ priblížila Demková.

Zmluva s firmou, ktorá túto činnosť vykonáva, bola podpísaná koncom októbra. „Spoločnosť intenzívne pracuje, do konca kalendárneho roka pri ideálnom počasí by sa mali práce úplne dokončiť,“ povedala Demková.

Základom školy je päť veľkých budov, pavilónov. Viacero rokov pre nízky počet tried sa práve ten piaty využíval maximálne ako sklad techniky. „V budúcnosti, po rekonštrukcii, by sa dal pavilón využívať na vzdelávanie,“ dodala na záver Demková.

V septembri 2019 vyhlásil poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť hlasovanie na Facebooku o najväčšieho strašiaka v Rimavskej Sobote. Nanešťastie, najväčšia škola v meste sa umiestnila na treťom mieste, hneď za budovou bývalej reštaurácie LUX a ČSAO na Cukrovarskej ulici.

Zdroj: Erika Demková  Foto: Odvážme sa zrýchliť, Matej Hank

Pridaj komentár