Pre zlý stav stanice by chcel Bratislavčan Tisovcu odňať štatút mesta

TISOVEC – Zlý stav vlakovej stanice v Tisovci rozhorčil jedného z návštevníkov mesta natoľko, že by chcel tomuto sídlu na severe Rimavskosobotského okresu odňať štatút mesta. O kurióznom prípade informovala primátorka Irena Milecová na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Dostala som list od pána Gabriela Sidona, ktorý píše: Pani primátorka, Vám to neprekáža, ako vyzerá stanica mesta? Neprekáža Vám, že Vás oslovujú tak ako ja? Byť Vami, chodím po kanáloch,“ prečítala primátorka poslancom úvod sťažnosti.

Ako dodala, spomínaný návštevník mesta v liste ďalej píše, že žije v Bratislave, ale do Tisovca často chodí. „No, žiaľ, konštatujem, že Tisovcu treba odňať štatút mesta, nie sa ním hrdiť,“ dočítala Milecová zvyšok listu.

Ďalej vysvetlila, ak mal dotyčný občan na mysli stav tzv. malej stanice v meste, ten prekáža aj jej osobne a samospráva sa ho snaží riešiť. Podotkla, že ihneď po nástupe do funkcie v decembri 2018 vyzvala k jednaniu majiteľa budovy Ľubomíra Tížika, ktorý ju vlastní od roku 2012. Zároveň mu navrhli jej odkúpenie za pôvodnú cenu, za ktorú ju získal.

Bohužiaľ, pán Tížik nesúhlasil s predajom. Následne ho mesto vyzvalo, aby budovu dal do stavu, ktorý je akceptovateľný a neohrozuje našich obyvateľov. V októbri sme, bohužiaľ, dostali z okresného súdu žalobu na mesto, ktorú pán Tížik podal,“ podotkla primátorka s tým, že tieto veci bude ďalej riešiť právnik.

Ako ďalej povedala, G. Sidonovi odpísala, že stanicu mohol riešiť aj s predchádzajúcim vedením mesta, keďže uvedený objekt je v ohrozujúcom a dezolátnom stave dlhodobo. V súčasnosti má mesto podľa nej zviazané ruky, keďže budova jej nepatrí. „Zámerom mesta je však budovu odkúpiť, následne ju zbúrať a vybudovať tam parkovisko, vysadiť okolo zeleň,“ zakončila Milecová.

Zdroj: zasadnutie MsZ Tisovec, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár