Uzavretie cesty Tisovec–Muráň ovplyvní 20 spojov, kraj hľadá riešenie

TISOVEC/MURÁŇ – Viac ako 20 autobusových spojov je ovplyvnených aktuálnym uzavretím cesty II/531 medzi Tisovcom a Muráňom, ktorej časť v stredu 13. novembra 2019 podmyla voda a následne sa zosunula časť oporného svahu.

Uvádza to na Facebooku Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) s tým, že na dnes (14. 11. 2019) zvoláva krízové stretnutie s dopravnou spoločnosťou Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec. To určí ďalší postup v tejto veci.

Dopravca sa snaží spojenie zachovať v núdzovom režime po obchádzkových trasách. Cestujúci však musia počítať s meškaním,“ avizuje kraj s tým, že o ďalšom postupe bude následne informovať.

Uzavretý úsek sa podľa BBSK nachádza asi tri kilometre za Muráňom v smere na Tisovec a nebol súčasťou rozsiahlej rekonštrukcie cesty II/531 a II/532, ku ktorej tento rok samosprávny kraj pristúpil. „Presný rozsah škôd bude známy až po posúdení odborníkmi. Kedy bude doprava v úseku obnovená, podľa polície v týchto chvíľach nie je možné povedať,“ konštatuje BBSK.

Možnosti obchádzky tohto úseku sú z Brezna cez Červenú Skalu, Muráň a Revúcu, z Tisovca cez Hnúšťu, Ratkovú, Sirk a Revúcu a z Rimavskej Soboty cez Tornaľu, Jelšavu a Revúcu. Premávka je usmerňovaná dopravným značením.

DOPLNENÉ 14. 11. o 16:30: Ako polícia informuje na Facebooku, pri poškodení cesty II/531 vykonali predbežné opatrenia. Dodáva, že komunikácia bude sprejazdnená až po spevnení a zastabilizovaní svahu a krajnice.

Po ukončení prác bude cesta sprejazdnená pre osobnú dopravu, nákladnú dopravu s dopravným obmedzením do 12 ton so zníženou rýchlosťou, a autobusy (pravidelné linky + jedna diaľková linka),“ hovorí polícia.

Na obnovenie celej dopravy bez obmedzení je podľa policajtov potrebné spraviť geologický prieskum celého podložia poškodeného úseku cesty II/531.

DOPLNENÉ 14. 11. o 17:24: Podľa BBSK by cesta mohla byť čiastočne sprejazdnená už v piatok 15. novembra popoludní. „Až do otvorenia komunikácie premávajú autobusy SAD Lučenec po obchádzkových trasách, ktoré na jeden spoj predstavujú 66 kilometrov a 75 minút jazdy naviac. Nahradiť sa nepodarilo len spoj 601471/16,“ dodáva kraj.

Zdroj: oficiálna facebooková stránka BBSK,   Foto: facebooková stránka Polícia SR – Banskobystrický kraj

Pridaj komentár