Fiľakovo: Mladík napadol priateľku aj policajta, rozbil aj vchodové dvere

FIĽAKOVO – Mladík vo veku 16 rokov, ktorý len pred dvoma týždňami rozbil sekerou sklenenú výplň na dverách Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici, vyčíňal opäť, tentokrát vo Fiľakove.

Ako KR PZ informuje na svojej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj, mladý Banskobystričan v nedeľu (29. 12. 2019) vo večerných hodinách navštívil Fiľakovo, kde podľa doteraz získaných informácii mal namierené za svojou bývalou priateľkou, ktorú údajne napokon aj fyzicky napadol.

V bytovom dome, kde jeho bývalá priateľka býva, mal dokonca rozbiť aj vchodové dvere. V týchto prípadoch už polícia koná, veci sú objasňované zatiaľ ako priestupky,“ uvádza polícia na Facebooku.

V bytovom dome, kde príbuzní napadnutej dievčiny privolali policajnú hliadku, však mladík vtedy ešte neskončil. „Vo vyčíňaní pokračoval, fyzicky napadol aj nášho službukonajúceho kolegu, ktorému spôsobil zranenia,“ dodávajú policajti.

V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. V prípade podľa polície prebiehajú procesné úkony, ďalšie informácie budú poskytnuté neskôr.

AKTUALIZOVANÉ 31. 21. 2019 o 9:35: „Počas včerajšieho dňa vykonával odbor kriminálnej polície v Lučenci procesné úkony, z ktorých vyplynuli skutočnosti, na základe ktorých bolo Banskobystričanovi vznesené obvinenie z prečinu výtržníctva a prečinu útoku na verejného činiteľa. Zo strany vyšetrovateľky bol podaný podnet na návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby,“ informuje polícia na Facebooku.

O jeho vzatí do vyšetrovacej väzby bude podľa policajtov v blízkom čase rozhodovať súd.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár