KAPUSTNICA: Hlavné námestie v R. Sobote rozvoniavalo celý večer, vyhrala pizzeria

Ako to už je po šiesty rok tradičné, tak aj tento raz sa v R. Sobote konala akcia Vianočná kapustnica. Uskutočňuje sa piatok pred Vianocami a rovnako to bolo aj teraz, keď kuchári varili kapustnicu 20. 12. 2019. Víťazom sa stala jedna z rimavskosobotských pizzerií – Pizza Západ. Ich odmenou bolo 12 fliaš šampanského a pohár pre víťaza. Kapustnicu varilo celkovo 52 tímov.

Tento ročník bol vo veľa veciach vylepšený. „Rozhodli sme sa spraviť eko kapustnicu. To znamená, že aj keď príde veľa ľudí a vyprodukuje sa množstvo odpadu, tak chceme, aby bol biologicky rozložiteľný,“ povedal Daniel Csúr, jeden z hlavných organizátorov podujatia. Dodal, že každý súťažný tím dostal tzv. ekobalíček, ktorý obsahoval eko poháre, lyžičky a taniere.

Ešte väčšou a viditeľnejšou zmenou tohto ročníka bolo zrušenie ohňostroja. „Minulý rok sme ešte ohňostroj mali, tentoraz to bola laserová show, čo nemá taký silný dopad na životné prostredie,“ dodal Csúr na záver.

Ľudí možno na námestie, okrem fajných kapustníc, prilákal aj Andrej Bičan, ktorý sprevádzal celým večerom. „Bol som prizvaný na spoluprácu s občianskym združením Naša Sobota. Chodím moderovať guláše, bryndzové halušky ale s takým hojným počtom tímov ako dnes som sa ešte nestretol,“ povedal Bičan pre Sobotnik.sk.

Víťazná kapustnica bola vyhlásená trochu neskôr ako bolo plánované, pretože koncert skupiny Kabát Revival sa dlho preťahoval. Napokon titul najlepšia kapustnica pre rok 2019 získala už spomínaná Pizzeria Západ.

Zaujímavá súťaž bola aj v chytaní kaprov z detského bazéna. Nebolo to pre niektorých jednoduché, no z triumfu sa nakoniec tešil súťažiaci Peter. Ďalšie fotografie z akcie nájdete v našom albume na Facebooku.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár