Desiatky ľudí privítali Mikuláša na Hlavnom námestí v R. Sobote

MikulášaHlavné námestie v Rimavskej Sobote zaplnili desiatky rodičov a detí aby spoločne privítali Mikuláša. Podujatie s názvom Vítame Mikuláša sa uskutočnilo 5. decembra 2019 so začiatkom o 15:30. Mikuláša počas celej akcie sprevádzali jeho spoločníci, anjel a čert.

V programe podujatia vystupovali deti z Centra voľného času (CVČ) Relax v Rimavskej Sobote. Predviedli svoje tanečné i spevácke nadanie a ľudia pred pódiom im za ich predvedený výkon tlieskali. Mikuláš potom obdarovával prítomné deti rôznymi sladkými odmenami.

Na záver vítania Mikuláša vystúpil pred publikom primátor mesta Jozef Šimko, ktorý podľa vlastných slov na takomto podujatí predniesol svoj príhovor už desiaty rok. „Do tejto krásnej predvianočnej adventnej atmosféry patrí už dlhé roky príchod deduška Mikuláša. Pravidelne prichádza aj k nám, do nášho mesta, aby pozdravil rimavskosobotské deti. Som veľmi rád, že ani tento rok neobišiel Rimavskú Sobotu,“ povedal Šimko vo svojom prejave.

Po príhovore sa tradične rozsvietil vianočný stromček na Hlavnom námestí, ktorý bol tento rok premiestnený priamo oproti pódiu. Piesňou Svet lásku má, ktorú pred rokmi naspieval nedávno zosnulý Karel Gott s Petrom Dvorským a Pavlom Haberom, sa ľudia rozlúčili s Mikulášom. Dúfame, že v roku 2020 znovu zavíta do Rimavskej Soboty, aby odmenil všetky deti.

Zdroj: Sobotnik.sk, Foto: Matej Hank

Pridaj komentár