Oficiálne silvestrovské oslavy budú len v niektorých mestách

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Oficiálne silvestrovské oslavy a novoročné ohňostroje budú na prelome rokov 2019 a 2020 len v niektorých mestách našich regiónov. Viaceré sa namiesto ohňostrojov rozhodli podporiť obyvateľov bytovky v Prešove, inde zase majú oslavy a ohňostroje až 1. januára podvečer, prípadne chýbajú úplne.

V Rimavskej Sobote nebude oficiálny novoročný ohňostroj, keďže ho samospráva zrušila v súvislosti s tragickou udalosťou v Prešove, kde pred pár týždňami vybuchol plyn v bytovke. Ušetrenými 5000 eurami preto R. Sobota podporí prešovských obyvateľov, ktorí prišli o domovy. Na rimavskosobotskom Hlavnom námestí však bude hudobný program.

V susednom Lučenci nebude na polnoc ani program, ani ohňostroj. V centre Novohradu totiž už tradične oboje presúvajú na popoludnie 1. januára, tohto roku to bude konkrétne o 16:30 na Námestí republiky, kde bude hudobný ohňostroj. Podľa samosprávy tak chcú umožniť vychutnať si oslavy aj menším deťom, ktoré by s rodičmi na polnoc nemohli prísť. Lučencu tento krok vychádza, o čom svedčí napríklad minuloročná návštevnosť, keď na podujatie zavítalo okolo 2000 ľudí.

Vo Fiľakove novoročný ohňostroj nebude a ani silvestrovský program. Vo Veľkom Krtíši však bude pyromuzikálny ohňostroj a oslavy sa tam začínajú už o 22:00. V Poltári je polnočný ohňostroj zrušený rovnako ako v R. Sobote a peniaze takisto poputujú do Prešova. Nebude však, podobne ako v Lučenci, chýbať novoročný ohňostroj a súvisiaci program 1. januára o 16:00.

Ohňostroj v Hnúšti, Tisovci aj Rožňave

V Hnúšti nový rok privítajú ohňostrojom o 0:30. Pripravený bude aj tradičný polnočný primátorský punč, ktorého finančný výťažok poputuje na pripravovaný projekt útulku pre zvieratá. V Tisovci budú vítať nový rok od 23:00. Ani tu nebude chýbať novoročný ohňostroj a tiež sa bude podávať punč. V miestnej časti Rimavská Píla sa ohňostroj uskutoční hodinu po polnoci.

V Revúcej ohňostroj tohto roku nebude. Podľa primátora Júliusa Buchtu však na budúci Silvester chystajú namiesto ohňostroja niečo lepšie, čo je zatiaľ prekvapením. V Tornali tiež nebudú oficiálne mestské silvestrovské oslavy ani ohňostroj.

Naopak, novoročný ohňostroj je naplánovaný v Rožňave, kde je od 22:00 pripravený i hudobný program. Dobšiná sa tiež pridala k mestám, ktoré ohňostroj zrušili a peniazmi radšej podporia Prešov.

Zdroje: MsZ Rimavská Sobota, facebooková stránka mesta Lučenec, hovorkyňa Fiľakova Klaudia Mikuš Kovácsová, Július Buchta, velky-krtis.sk, facebooková stránka mesta Poltár, tisovec.com, facebooková stránka mesta Hnúšťa, mesto Dobšiná, MsÚ Tornaľa, roznava.sk

Pridaj komentár