TISOVEC: Podnapitý muž chcel postrieľať policajtov, vyhadzoval nábytok

Tisovec zažil rušnú situáciu, keď v noci zo 17. na 18. decembra 2019 40-ročný obyvateľ domu na Jesenského ulici vyhadzoval nábytok a zariadenie z okien, kde sa následkom pádov rozbíjalo. Ohrozoval však a vyhrážal sa aj policajtom a okoloidúcim. O udalosti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici.

Policajná hliadka po príchode na miesto muža vyzývala, aby upustil od svojho konania, čo neuposlúchol a v konaní pokračoval ďalej. Nábytok a predmety, ktoré vyhadzoval na ulicu, smeroval aj na policajné auto a policajtov, preto sa museli vzdialiť do bezpečnej vzdialenosti,“ uviedlo KR PZ.

Muž sa podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej vyhrážal policajtom i okoloidúcim tým, že ich všetkých postrieľa. Nakoniec bol štyridsiatnik spacifikovaný privolaným pohotovostným policajným útvarom (PPÚ), teda takzvanými kukláčmi, a bol prevezený do policajnej väzby. O jeho blízkej budúcnosti rozhodne vyšetrovateľ na Okresnom súde v Rimavskej Sobote.

DOPLNENÉ 20. 12. 2019 o 17:50: Ako ďalej informuje KR PZ, vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil muža z prečinu útoku na verejného činiteľa. Po vykonaní procesných úkonov ho umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

 

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica, Foto: Sobotnik.sk, KR PZ

Pridaj komentár