TISOVEC: Internát dáva slobodu, no podmienky sú občas katastrofálne

Dlhá doba bez teplej vody, pretekajúce potrubie, opadnutá značná časť omietky. Aj takéto problémy zažíva v aktuálnom školskom roku školský internát v Tisovci, ktorý je pod záštitou Strednej odbornej školy. Tento článkom je akýmsi pokračovaním a textovým rozšírením fotografie, ktorú sme zverejnili na Facebooku a Instagrame dňa 18. decembra 2019.

Podmienky, v akých žijú študenti Evanjelického gymnázia a Strednej odbornej školy nie sú podľa ich vlastných slov závideniahodné. Ako nám viacerí z nich potvrdili, začiatkom roka sa stávalo, že celé dva týždne netiekla tepla voda a žiaci sa museli sprchovať v studenej. To prinieslo následky v podobe chorôb a vymeškaných hodín v škole.

Priestor na stanovisko k danej situácii sme sa pokúsili poskytnúť aj riaditeľke internátu Anne Kožiakovej. Pre náš portál sa však odmietla vyjadriť.

Internát má však podľa ubytovaných aj svoje výhody. Asi najväčšou je sloboda, ktorá však so sebou prináša aj nutnosť postarať sa sám o seba a tak pripraví študentov na „dospelácky“ život. V priestoroch majú k dispozícii aj veľkú študovňu a spoločenskú miestnosť s biliardovým stolom, stolným futbalom, gaučami, televíziou a premietačkou.

Ako nám povedali viacerí, aj napriek občasným technickým problémom tak majú „svoj“ internát radi a po odchode na toto obdobie mladosti radi spomínajú.

Zdroj a foto: ubytovaní študenti na internáte

Pridaj komentár