Do parlamentu kandiduje polovica primátorov z Gemera, Malohontu a Novohradu

primátorovGEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Viac ako polovica primátorov z našich regiónov Gemer, Malohont a Novohrad bude vo voľbách v roku 2020 kandidovať za poslancov Národnej rady SR. Z celkovo 13 sa do parlamentu chce dostať sedem.

Jozef Šimko

Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko má spomedzi všetkých hláv miest v našich regiónoch najvyššiu pozíciu. Na kandidátnej listine zoskupenia Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko mu patrí 10. priečka. Vzhľadom na preferencie strany a svoju pozíciu v regióne (s viac ako 5000 hlasmi bol tretíkrát zvolený za primátora a je i krajským poslancom) má teda veľkú šancu zasadnúť do zákonodarného zboru SR.

Irena Milecová

Nová primátorka Tisovca, ktorá vedie mesto na severe Rimavskosobotského okresu, kandiduje do parlamentu za Kresťanskodemokratické hnutie. Jeho kandidátka je rozdelená do tzv. modulov podľa viacerých oblastí, pričom modul Primátori a starostovia zaberá 40. až 69. priečku. Milecovej v tomto module patrí hneď tretia pozícia, kandiduje teda zo 42. miesta.

Alexandra Pivková

„Šéfka“ najväčšieho sídla v našich regiónoch, Lučenca, takisto zabojuje o parlamentné kreslo. Na kandidátke strany Za ľudí jej patrí 14. priečka. Podobne ako Šimko, aj ona má vzhľadom na stúpajúce preferencie tohto zoskupenia reálnu šancu zasadnúť v NR SR.

Attila Agócs

O miesto v zákonodarnom zbore sa uchádza i prvý muž druhého mesta v Lučeneckom okrese – primátor Fiľakova Attila Agócs. V prípade jeho osoby ide dokonca o podpredsedu strany Most-Híd, za ktorú kandiduje z 11. miesta. Je tiež poslancom zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). V tomto prípade však bude rozhodujúce hlavne to, či sa strana Most-Híd dostane do parlamentu, keďže jej preferencie sa dlhodobo pohybujú pod piatimi percentami.

Martina Brisudová

O novej tvári na čele Poltára sme písali pred výjazdovým rokovaním vlády v Kokave nad Rimavicou, kedy ju pôvodne ako primátorku okresného mesta na toto zasadnutie nepozvali (napokon ju zavolali dodatočne, neskoro večer pred rokovaním). O miesto v parlamente sa uchádza zo 46. miesta kandidátky Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽANO).

Július Buchta

Primátor Revúcej patrí tiež medzi nové tváre na čele miest, je vo funkcii zhruba rok. Do NR SR kandiduje za Slovenskú národnú stranu (SNS), kde mu patrí 30. pozícia. Podobne ako Agócs a Šimko, aj on je poslancom zastupiteľstva BBSK.

Milan Kolesár

Šéf susednej Jelšavy je ďalším z primátorov, ktorý bude kandidovať za poslanca parlamentu. Na kandidátke KDH mu patrí 43. priečka, teda hneď za primátorkou Tisovca. Je zároveň poslancom zastupiteľstva BBSK, keď v posledných voľbách do vyšších územných celkov získal najviac hlasov v celom Revúckom okrese.

Zdroj: Denník N, Most-Híd, Za ľudí, TV Noviny, SNS, Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “Do parlamentu kandiduje polovica primátorov z Gemera, Malohontu a Novohradu”

  1. Pingback: Kto kandiduje do parlamentu z okresu Rimavská Sobota? - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár