Autodopravcovia blokujú hlavný ťah pri Lučenci i priechod S. Ďarmoty

LUČENEC/SLOVENSKÉ ĎARMOTY – Štrajkujúci autodopravcovia v piatok 10. januára 2020 rozšírili svoju blokádu ciest aj do okresov Lučenec a Veľký Krtíš. Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj, z dôvodu štrajku autodopravcov je obojsmerne zablokovaný hraničný priechod Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš.

Od 12:00 je navyše zablokovaná aj križovatka na Hlavnej ceste I/16 smerom na Fiľakovo. Ako nás informoval zdroj priamo z miesta, napríklad v smere od Fiľakova policajti odkláňajú premávku do Lučenca priamo na kriťovatke v časti Fabiánka. Podľa dopravného spravodajstva je križovatka neprejazdná. Ako však informuje na Facebooku mesto Lučenec, premávku riadi polícia, cesta je prejazdná pre osobné motorové vozidlá, MHD, autobusy a záchranné zložky.

Štrajk autodopravcov sa začal už 7. januára a postupne sa rozšíril do mnohých miest na Slovensku. Štrajkujúci autodopravcovia žiadajú zníženie cestnej dane o 50 percent a pozastavenie výberu mýta.

Zdroj a foto: KR PZ Banská Bystrica, dopravný servis Google

Pridaj komentár