Dvaja vodiči s viac ako 2 promile spôsobili v okrese R. Sobote dve nehody

RIMAVSKÁ SOBOTA – Uplynulá nedeľa (26. januára 2020) priniesla v Rimavskosobotskom okrese dve dopravné nehody, pri ktorých vodiči „nafúkali“ viac ako dve promile alkoholu. Informuje o nich Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Prvú z nich spôsobil 29-ročný Milan, bytom Ratkovské Bystré. „V nedeľu dopoludnia viedol motocykel bez evidenčných čísiel v obci Klenovec. V ľavotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť a narazil do zvodidla. Vymrštilo ho z motorky a spadol za zvodidlá, pričom utrpel ťažké zranenia,“ uviedla polícia.

Pri dokumentovaní nehody bola s motorkárom vykonaná dychová skúška, pri ktorej nafúkal 2,04 promile alkoholu. Akoby to nestačilo, nie je ani držiteľom vodičského oprávnenia. Policajti v Rimavskej Sobote ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V ten istý deň, v podvečerných hodinách dopravná polícia v Rimavskej Sobote dokumentovala ďalšiu dopravnú nehodu, pri ktorej úradoval alkohol. “30-ročný Róbert z Rimavskej Soboty na osobnom aute pri odbočovaní doľava nedal prednosť oprotiidúcemu osobnému autu a došlo k bočnej zrážke,“ opísali priebeh nehody policajti.

Tomuto vodičovi pri dychovej skúške namerali 2,23 promile alkoholu a už ho aj obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obaja vodiči sa pri nehode ľahko zranili a škody na vozidlách sú odhadnuté na sedemtísíc eur.

Obidve nedeľňajšie nehody sú podľa polície v štádiu vyšetrovania.

Zdroj a foto: KR PZ Banská Bystrica

Pridaj komentár