HOKEJ: HKM hrá excelentný hokej, no štadión je jeden z najhorších

zápasKvalitný klub so zahanbujúcim štadiónom. Aj takýto prívlastok môžeme udeliť hokejovému klubu z Gemera HKM Rimavská Sobota, ktorý okupuje prvú priečku vo východnej časti druhej ligy. Hokejisti však musia hrať doma na štadióne, ktorý má kapacitu odhadom len 350 divákov. Ešte väčším mínusom je, že zimný štadión nedisponuje sedadlami a fanúšikovia si svoj hokejový zážitok musia „vychutnať“ len na vlastných nohách.

Počiatky zimného štadióna v R. Sobote môžeme datovať do 80. rokov, kedy bola vybudovaná ľadová plocha s mantinelmi. V 90. rokoch pribudla strecha a v roku 2008 aj opláštenie. V posledných dňoch sme sa mohli dočkať výmeny nového osvetlenia na štadióne. V príprave je aj nové hľadisko, ktoré má mať kapacitu 2200 ľudí. Momentálne je ale Rimavská Sobota stále jedno z troch miest, ktoré nedisponujú sedačkami na štadióne.

Ak by sme si mali porovnať západnú a východnú časť ligy, môžeme vidieť výrazný pokles kvality a veľkosti štadiónov. Kým na západe našej krajiny nájdeme všetky štadióny s kapacitou viac ako 1500 divákov (výnimkou je Dolný Kubín, ktorý má kapacitu 500 ľudí) tak na východe sú to až 3 (Sabinov, Rimavská Sobota, Gelnica).

Zamerajme sa teraz len na východnú časť. Najmenší štadión má Sabinov (200 ľudí) a nachádza sa na poslednom mieste. Druhý najmenší štadión má Rimavská Sobota (zhruba 350 divákov) a momentálne okupuje prvú priečku v tabuľke. Pre porovnanie: 6. Trebišov – 3238 ľudí, 8. Liptovský Mikuláš – 3680 ľudí, 4. Kežmarok – 3000 ľudí. Toto sú tímy, ktoré nehrajú najkvalitnejší hokej, ale majú takmer najväčšie štadióny.

Začiatkom roka 2019, keď zasadala vláda SR v neďalekom Jesenskom, vyčlenili vládni predstavitelia 100 000 eur na rekonštrukciu hľadiska a vybudovanie nových sedačiek. Je začiatok roka 2020 a my sme sa tejto „novinky“ stále nedočkali. Klub na svojom Facebooku ale sľúbil, že v nasledujúcej sezóne už na štadióne sedačky budú. Nejde pritom o jednoduchý úkon, ako odznelo na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva, pre umiestnenie konštrukcie tribúny do štadióna sa bude musieť čiastočne rozobrať jedna vonkajšia stena.

Výkony dobré, kapacita sa vždy zaplní

Výkony HKM sú v tejto sezóne excelentné, pár kôl sa už držia na prvom mieste východnej časti druhej ligy a všetko naznačuje tomu, že sa tam udržia aj na konci základnej časti. Čo je ale však slabinou klubu je, že oba zápasy s Humenným nedokázali vyhrať (4:6, 3:4 pp). Humenčania však  nezvládli povinné jazdy proti Sanoku, Sabinovu a Kežmarku.

Vďaka spomínaným výkonom chodí na domáce zápase čoraz viac ľudí a v nejednom zápase prekročili maximálnu kapacitu aj trojnásobne. Veď počas minuloročného play-off stálu ľudia aj pri vstupných plechových dverách, aby si ten zážitok aspoň vypočuli.

3 Replies to “HOKEJ: HKM hrá excelentný hokej, no štadión je jeden z najhorších”

  1. Pingback: HOKEJ: Soboťania museli výsledok otáčať, posledný domáci zápas odohrajú na Troch kráľov

  2. Pingback: HOKEJ ONLINE: HKM. R. Sobota bojuje v play-off s Bardejovom

  3. Pingback: R. SOBOTA: Na zimnom štadióne pribudne viac ako dvetisíc sedadiel

Pridaj komentár