V Lučenci chceli novú plaváreň otvoriť v r. 2019, ešte ju nezačali ani stavať

LUČENEC – Krytá plaváreň v Lučenci chýba už od začiatku roka 2015, kedy ju samospráva pre havarijný stav zatvorila. Prakticky od tej doby sa hovorí o výstavbe novej plavárne, k realizácii však dodnes nedošlo. Samospráva pritom nesplnila termín jej dokončenia a otvorenia v roku 2019 a nestihne ani ďalší avizovaný dátum, ktorým mal byť rok 2020.

Napriek dlhému času prípravy výstavby sa však veci aktuálne trochu pohli dopredu. Na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) totiž poslanci schválili vyhlásenie verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác a prevádzkovania plavárne počas minimálne piatich rokov.

Zároveň na začatie jej stavby odsúhlasili v rozpočte čiastku 2,3 milióna eur, pričom väčšinu, dva milióny eur, si samospráva vezme ako úver. Celkové náklady na výstavbu plavárne však majú byť až 4,3 milióna eur. Je teda zrejmé, že tohto roku ju postaviť nestihnú, čo na zasadnutí MsZ priznala aj primátorka Alexandra Pivková.

Zároveň je po doterajších dvoch nesplnených termínoch dosť otázne, či to samospráva stihne v roku 2021. Lučenecká samospráva totiž už jedno verejné obstarávanie na plaváreň zrušila. Stalo sa tak v roku 2018 a vedenie mesta to odôvodňovalo zmenenými legislatívnymi podmienkami procesu verejného obstarávania.

Pre kúpania chtivých Lučenčanov tak zostáva najbližším miestom wellnes v neďalekých Rapovciach, prípadne kryté plavárne v susednom Veľkom Krtíši či Rimavskej Sobote.

Zdroj: MsZ Lučenec, Sobotnik.sk. Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár