Kto kandiduje do parlamentu z okresu Rimavská Sobota?

primátorovRIMAVSKÁ SOBOTA – Voľby do Národnej rady SR budú už o pár týždňov, v tomto článku sme sa preto rozhodli zhrnúť mená všetkých kandidátov, ktorí do parlamentu kandidujú z okresu Rimavská Sobota. Vynechali sme len primátorov miest, keďže tých sme spomínali v samostatnom článku. Pre úplnosť však dodáme, že ide o primátora R. Soboty Jozefa Šimka, ktorý kandiduje z 10. miesta kandidátky ĽSNS a Irenu Milecovú, ktorej patrí 42. priečka na listine KDH.

Jednotlivé strany uvádzame v poradí podľa čísiel kandidátnych listín.

Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku

Za túto stranu kandidujú z Rimavskosobotského okresu dvaja ľudia. Sú nimi 23-ročný elektrotechnik Kristián Korheľ z Blhoviec (27. miesto na kandidátke) a 46-ročná aranžérka Andrea Macúriková z Ratkovskej Suchej na 37. mieste.

Dobrá voľba

Politické zoskupenie, ktoré vedie bývalý minister Tomáš Drucker, má na kandidátnej listine jediného človeka z okresu R. Sobota, 44-ročného technika Jána Antala z Hnúšte na 78. mieste.

Sloboda a solidarita

Za stranu Richarda Sulíka kandiduje zo 65. miesta 27-ročný podnikateľ Branislav Bukviar z Rimavskej Soboty.

Sme rodina

Kollárovci majú na kandidátke dvoch ľudí z nášho regiónu. Ide o 45-ročného mestského policajta Jána Vengrína z Tisovca, ktorému patrí 58. priečka kandidátky, a 35-ročného Jána Muránskeho, samostatne zárobkovo činnú osobu (SZČO) z Hnúšte (129. pozícia).

Za ľudí

Strana bývalého prezidenta Andreja Kisku má jedinú osobnosť z Rimavskosobotského okresu, 42-ročného manažéra Jaroslava Matzenauera, ktorý kandiduje zo 66. miesta.

Máme toho dosť !

Hnutie, ktoré založili slovenskí farmári, má tiež jedného kandidáta „od nás“. Je ním 46-ročný bača Róbert Kamzík z Lehoty nad Rimavicou.

Slovenská národná strana

Za SNS kandiduje zo 72. miesta 61-ročný riaditeľ Technických služieb mesta Hnúšťa Igor Baboľ.

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola

Za toto zoskupenie sa o miesto v parlamente uchádza zo 115. pozície 60-ročná Priška Pavlíková, SZČO – stavebná inžinierka z R. Soboty. Druhým kandidátom je 57-ročný projektant Branislav Veselko, takisto z R. Soboty, na 131. priečke

Kresťanskodemokratické hnutie

Aj KDH má z okresu R. Sobota dvoch kandidátov a obaja sú z Tisovca. Sú nimi na 86. priečke 50-ročná riaditeľka školy Anna Kožiaková a na 119. pozícii energetik Róbert Boháčik.

Most-Híd

Za túto stranu kandiduje z Rimavskosobotského okresu až šesť ľudí. Na 15. mieste je 37-ročný poslanec NR SR Štefan Vavrek z Hubova, 36. priečka patrí 45-ročnému geodetovi Tomášovi Agócsovi z Gemerského Jablonca a na 91. pozícii je 54-ročný Csaba Csízi z Čížu, ktorý pracuje ako prednosta okresného úradu R. Sobota.

Na pozícii 105. je 44-ročný starosta Bátky Peter Hencz, na 127. priečke 64-ročná dôchodkyňa Ružena Kukolíková z R. Soboty a na 138. mieste 50-ročný manažér Attila Pál z Jesenského.

Smer-SD

Jediným kandidátom za aktuálne najsilnejšiu politickú stranu je na 53. priečke 56-ročný štátny tajomník Michal Bagačka z Hnúšte.

Hlas ľudu

Za túto malú stranu, ktorá má len 17-člennú kandidátku, sa o miesto v parlamente uchádza z 15. priečky 60-ročná historička Svetlana Bornayová z Rimavskej Soboty.

Magyar Közösségi Összefogás – Maďarská komunitná spolupatričnosť

Najviac kandidátov z Rimavskosobotského okresu má práve toto zoskupenie maďarských politických hnutí. Je ich dokopy až desať.

Najvyššie je na 4. mieste 49-ročný poslanec NR SR Zsolt Simon z Padaroviec. Na 10. pozícii je 31-ročný stavebný inžinier Zoltán Cziprusz z R. Soboty a 40. priečka patrí 47-ročnému primárovi Petrovi Juházsovi, takisto z R. Soboty.

Na 85. priečke je 24-ročný politológ Marcel Piekarski z Jesenského, 89. miesto patrí 31-ročnej projektovej manažérke Enikő Mag Fodor z Husinej. Hneď za ňou je na 90. pozícii Csaba Žitňár, 37-ročný podnikateľ z Čížu, a na 93. priečke figuruje 33-ročný zdravotnícky záchranár Kristián Kerekeš z Večelkova.

Následne 95. priečka patrí nezamestnanému 50-ročnému Otovi Báthorymu z Rimavskej Soboty, na 136. mieste je 64-ročný manažér Koloman Bodnár, takisto z R. Soboty, a na 145. pozícii 67-ročný podnikateľ Ferenc Auxt z R. Soboty.

Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko

Za ĽSNS z okresu R. Sobota kandidujú do parlamentu traja ľudia. Najvyššie, na 13. priečke je 56-ročný poslanec NR SR Stanislav Mizík, na 56. mieste 46-ročná vedúca výroby Adriana Zavadinková z Tisovca a na 98. priečke 29-ročná Petra Čiešková, asistentka sociálnej práce – terénna sociálna pracovníčka z R. Soboty.

Socialisti.sk

Hnutie, ktoré vedie Eduard Chmelár, má na kandidátnej listine do parlamentu 58. mieste 29-ročného podnikateľa Gabriela Pálkováča z Rimavských Janoviec.

Zdroj: kandidátne listiny politických strán do parlamentu Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár