EUROSCOLA 2020: Medzi desiatimi najlepšími aj Obchodná akadémia v Lučenci

LUČENEC – Obchodná akadémia v Lučenci sa umiestnila medzi desiatimi najlepšími školami z celého Slovenska v súťaži Euroscola 2020. Hlavnou výhrou je cesta do Európskeho parlamentu v Štrasburgu, kde sa zúčastnia jedného pracovného dňa v tejto inštitúcii. Z celkového počtu 21 stredných škôl sa novohradská škola umiestnila na šiestom mieste. Informovalo o tom tlačové stredisko Európskeho parlamentu (EP).

Hlavným cieľom súťaže bolo povzbudiť záujem mladých ľudí o verejné veci a posilniť diskusiu o Európskej únii (EÚ). Každá škola mala vlastný výber témy a tými najčastejšími boli boje proti klimatickým zmenám alebo ochrana životného prostredia. „Študenti sa v projektoch zaoberali aj elektronizáciou, digitalizáciou či bezpečnosťou na internete,“ uviedlo tlačové stredisko. Úlohou mladých bolo zorganizovať rôzne besedy na dané témy, do ktorých si mohli pozvať aj mestských či európskych poslancov, ale tiež vyhotovovanie ankiet.

Som nesmierne rád, že sa táto unikátna súťaž Európskeho parlamentu pre stredoškolákov dobre etablovala, udržiava si vysokú úroveň a oslovuje mladých ľudí a pedagógov. Svedčí o tom výborná kvalita projektov aj inovatívne nápady, s ktorými školy prichádzajú,“ povedal Dionýz Hochel, poverený riadením Kancelárie Európskeho parlamentu.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa konalo v Bratislave za účasti poslancov Európskeho parlamentu Moniky Beňovej (SMER-SD), Roberta Hajšela (S&D), Ivana Štefanca (KDH) a Michala Wiezika (PS a Spolu).

Zo všetkých zúčastnených škôl najlepšie obstála Cirkevná spojená škola sídliaca vo Vranove nad Topľou, ktorá zvíťazila vďaka enormnej aktivite. V prílohe si môžete pozrieť zoznam všetkých škôl, ktoré pocestujú do Štrasburgu.

PoradieNázov školyMesto
1Cirkevná spojená školaVranov nad Topľou
2Cirkevná spojená školaHumenné
3GymnáziumSpišská Nová Ves
4Obchodná akadémiaBratislava
5Stredná odborná školaSnina
6Obchodná akadémia LučenecLučenec
7Gymnázium Alberta EinsteinaBratislava
8Obchodná akadémiaŠurany
9Súkromné gymnáziumŽilina
10GymnáziumPezinok
11GymnáziumTvrdošín

zdroj: tlačová správa EP Euroscola  foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár