OTP banka odchádza zo SR, ovplyvní to aj pobočky u nás

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Maďarská banková sieť OTP definitívne odchádza zo Slovenska. Informovali o tom viaceré médiá, vrátane Hospodárskych novín či Denníka N. Odchod potvrdila i samotná materská banka v Maďarsku s tým, že odíde do jari 2020.

Dôvodom na odchod má byť nízky trhový podiel, ktorý sa nepodarilo zvýšiť nad tri percentá. Slovenská sieť OTP bola navyše posledné roky v strate a znižoval aj aj počet jej klientov. Zatiaľ nie je jasné, kto slovenskú časť OTP odkúpi, ale ako najvážnejší záujemcovia sa spomínajú ČSOB a Primabanka, patriaca skupine Penta.

V našich regiónoch má OTP päť pobočiek – v Rimavskej Sobote, Rožňave, Lučenci, Fiľakove a vo Veľkom Krtíši. Otázne je, čo bude s pobočkami, veď napríklad v Rimavskej Sobote už ČSOB jednu pobočku má a to priamo na Hlavnom námestí, len okolo 130 metrov od miesta, kde sídli aj maďarská banka. Je teda jasné, že jednu z nich by ČSOB po získaní konkurencie zavrela.

Naopak, napríklad vo Fiľakove dnes ČSOB nie je, takže by mohla bez komplikácií využiť existujúcu pobočku maďarskej banky. Všetko však bude závisieť aj od výšky nájmov či od plánov bankovej inštitúcie, ktorá slovenskú OTP preberie.

V nedávnej minulosti prišla Rimavská Sobota o pobočku Tatrabanky, ktorá bola v tomto meste zrušená. Rovnaký osud pár mesiacov predtým postihol aj pobočku v Rožňave.

OTP banka na Slovensku pôsobila od roku 2002. Vtedy prevzala sieť pobočiek Investičnej a rozvojovej banky, ktorú premenovala.

Zdroj: hnonline.sk, dennikn.sk, Foto: Matej Hank

One Reply to “OTP banka odchádza zo SR, ovplyvní to aj pobočky u nás”

  1. Pingback: Podujatie Od knižnice k súdnej sedrii priblížilo zaujímavosti R. Soboty

Pridaj komentár