R. SOBOTA: Do mesta prídu kotlebovci z ĽSNS, zrejme bude aj protest

kotlebovciRIMAVSKÁ SOBOTA – Politické zoskupenie Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko v rámci svojich predvolebných mítingov neobíde ani Rimavskú Sobotu. Do mesta by mali prísť 4. februára 2020 a ich zhromaždenie sa bude konať od 18:00 v priestoroch kultúrneho domu na Námestí Š. M. Daxnera.

Obsahom zhromaždenia bude, podobne ako v iných mestách a obciach, prezentácia zámerov strany a hlavných programových téz. Preferencie ĽSNS sa v prieskumoch aktuálne pohybujú medzi 11 až 14 percentami, čo z nej robí druhú až tretiu najsilnejšiu politickú stranu. Z desiateho miesta za ĽSNS kandiduje priamo primátor R. Soboty Jozef Šimko.

Je však pravdepodobné, že zhromaždenie ĽSNS bude sprevádzať aj protest, podobne ako to bolo nedávno v Lučenci či Fiľakove. V metropole Novohradu protestovali členovia združenia Lučenec za slušné Slovensko, vo Fiľakove aktivisti aj zo širšieho okolia a zúčastnil sa ho i poslanec Národnej rady SR za Most-Híd Štefan Vavrek.

Vo Fiľakove som nebol organizátorom, ale počul som, že sa pripravuje nejaký protest aj v Rimavskej Sobote a určite tam prídeme. Pripravujú ho miestni obyvatelia a určite sa k nim pripojíme,“ avizoval Vavrek.

S protestmi v lokalitách zhromaždení ĽSNS začala v uplynulých týždňoch aj koalícia PS/Spolu. „Budeme chodiť na miesta, ktoré sa snažia si obsadiť kotlebovci – na ich protesty, mitingy, do obcí, kde mali najvyššiu podporu,“ potvrdila Irena Bihariová, ktorá v PS/Spolu kandiduje zo štvrtého miesta.

V našich regiónoch boli kotlebovci na predvolebnom mítingu ešte v novembri v Hnúšti, kde na protestujúce mestské poslankyne zavolali políciu. V uplynulých januárových dňoch boli okrem spomínaného Fiľakova a Lučenca aj vo Veľkom Krtíši. V najbližších týždňoch by okrem R. Soboty mali zavítať aj do Rožňavy.

Zdroj: Sobotnik.sk, Štefan Vavrek, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

One Reply to “R. SOBOTA: Do mesta prídu kotlebovci z ĽSNS, zrejme bude aj protest”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Na protest proti ĽSNS príde i M. Klus, dôvodom je J. Šimko

Pridaj komentár