R. SOBOTA: Protest proti ĽSNS sa začne polhodinu pred mítingom strany

RIMAVSKÁ SOBOTA – Míting politického hnutia Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko bude v Rimavskej Sobote, podobne ako naposledy aj v iných mestách na Slovensku, sprevádzať protest odporcov tohto zoskupenia. Zhromaždenie s názvom Rimavská Sobota proti nenávisti organizuje poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť v utorok 4. 2. 2020 o 17:30 pri fontáne na Námestí Š. M. Daxnera.

Žijeme v meste Rimavská Sobota, ktorá je domovom občanov rôznych národností, etník a vierovyznaní, ktorí spolunažívame v pokoji, rešpektujúc jazykovú, kultúrnu i náboženskú rôznorodosť. Dajme im spolu najavo, že my tu žiadnych šíriteľov nenávisti nechceme a nepotrebujeme,“ uvádzajú organizátori na Facebooku.

Je pravdepodobné, že protest podporia aj predstavitelia koalície PS/Spolu, ktorí už viackrát avizovali, že budú chodievať na takéto akcie.„Budeme chodiť na miesta, ktoré sa snažia si obsadiť kotlebovci – na ich protesty, mitingy, do obcí, kde mali najvyššiu podporu,“ povedala Irena Bihariová, ktorá v PS/Spolu kandiduje zo štvrtého miesta. Účasť avizoval aj poslanec NR SR za Most-Híd Štefan Vavrek, ktorý v Rimavskosobotskom okrese žije.

Podobné mítingy sa v uplynulých týždňoch konali napríklad v susednom Fiľakove, Lučenci, ale aj v Košiciach, Sabinove, či Levoči. Tam dokonca predstavitelia ĽSNS pre údajné bezpečnostné hrozby svoje zhromaždenie ešte pred jeho oficiálnym začiatkom zrušili.

Kotlebovci: Sú to provokácie liberálov

Kotlebovci na margo protestných zhromaždení tvrdia, že ide o provokácie liberálov. „Začali zvážať na naše predvolebné stretnutia asociálov a kriminálnikov z osád s cieľom narušiť až doposiaľ ich absolútne pokojný priebeh,“ uvádza strana na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že ministerke vnútra Sakovej poslali list so žiadosťou o prešetrenie nečinnosti polície, ktorá podľa nich absolútne zlyháva pri zaisťovaní bezpečnosti verejných podujatí.

Na míting ĽSNS, ktorý sa začína o 18:00 v priestoroch rimavskosobotského domu kultúry, by mal prísť europoslanec Milan Uhrík či bývalý poslanec NR SR Milan Mazurek, ktorý patrí medzi hlavných rečníkov strany.

Naopak, účasť predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu je neistá, keďže na viacerých posledných predvolebných podujatiach strany nebol. Chýbať by však nemal primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, ktorý sa už objavil aj v predvolebnom videu ĽSNS. Spomína v ňom napríklad zvyšovanie zadlženosti Banskobystrického samosprávneho kraja za súčasného predsedu Jána Luntera.

Zdroj: facebooková stránka Odvážme sa zrýchliť, ĽSNS, Sobotnik.sk, Foto: FB Odvážme sa zrýchliť

One Reply to “R. SOBOTA: Protest proti ĽSNS sa začne polhodinu pred mítingom strany”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Na protest proti ĽSNS príde i M. Klus, dôvodom je J. Šimko

Pridaj komentár