Truban v diskusii odpovedal, prečo nemá žiadneho kandidáta z R. Soboty: Odtiaľto nechce veľa ľudí kandidovať

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zaujímavú diskusiu viedol v coworkingovom centre Kruháč líder koalície PS/SPOLU Michal Truban, ktorý prišiel do Rimavskej Soboty vo štvrtok 30. 1. 2020. V predvolebnom rozhovore s občanmi okresného mesta riešili témy ako sú organizovanie protestov proti ĽSNS či údajné nespolupracovanie pri odvolávaní sudkyne Jankovskej.

Diskusiu začal sám Truban krátkym monológom, v ktorom zhrnul, aké boli jeho podnikateľské či politické začiatky. Taktiež vyzdvihol aj najväčšie úspechy, ako zvolenie Zuzany Čaputovej za prezidentku a víťazstvo v eurovoľbách. Ako sám povedal, motiváciou, aby sa začal zaujímať o politiku, bol pokus zatiahnuť jeho firmu do korupčnej kauzy. Preto spustil iniciatívu Slovensko.digital, vďaka ktorej sa podľa jeho slov v SR podarilo ušetriť niekoľko sto miliónov eur.

Prvú otázku večera položil mestský poslanec a predseda klubu Odvážme sa zrýchliť Roman Vaľo, ktorého zaujímalo, či nie je zvolenie Zuzany Čaputovej za prezidentku príliš veľkou personálnou stratou pre koalíciu. Truban však verí, že PS/SPOLU bude produkovať podobných ľudí ako je prezidentka.

Medzi ďalšie zaujímavé otázky patrilo napríklad to, či by prijali do koalície niektorých ľudí z Most-Híd (napríklad primátora Fiľakova Attilu Agócsa), alebo otázky, aký má názor na interrupcie či registrované partnerstvá.

Truban sa vyjadril aj k tomu, prečo nemajú ani jedného kandidáta z Rimavskej Soboty. „Máme okresy, kde máme viac kandidátov, aj maďarskej národnosti, ktorých je približne dvanásť. Odtiaľto však nechce veľa ľudí kandidovať,“ objasnil Truban.

Truban: Kotlebovci sú horší ako SMER-SD

Zaujímavú otázku vyslal z publika pán, ktorého zaujímalo, či si Truban myslí, že všetci sympatizanti ĽSNS sú fašisti. „Vôbec si to nemyslím. Takisto ako všetci ľudia, ktorí volia SMER-SD nie sú zlodeji. Keďže pochádzam z Kysúc, tak viem, že aj z tohto regiónu je obrovská podpora kotlebovcov. Každá strana ma rôzne druhy voličov. Určite straníci sú fašisti a ľudia sa boja, že ak sa dostanú na vyššie pozície, tak im budú rozkazovať. Čo sa mi ďalej nepáči je, že kotlebovci klamú. Keď bol Marián Kotleba županom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), absolútne nič neurobil a registrovaná bola veľká korupcia. Takisto podpísal nevýhodnú zmluvu s lokálnym dopravcom na päť rokov, ktorá uškodila BBSK. Takýto človek mi nemôže povedať, že je proti oligarchii. Myslím, že sú oveľa horší ako SMER-SD,“ povedal odhodlane.

Prvá výraznejšia kritika počas diskusie prišla od Branislava Veselka, okresného šéfa OĽaNO, ktorý podotkol, kde bol Truban, keď odvolávali sudkyňu Jankovskú z jej pozície. „Nie som v parlamente. Boli sme pred budovou Národnej rady SR a rozprávali sme o tom,“ obhajoval sa líder koalície PS/Spolu.

Záverečná otázka smerovala na to, či by sa Truban vrátil po voľbách naspäť do Rimavskej Soboty. Vyjadril sa, že s určitosťou bude chodiť medzi ľudí, čím myslel aj okresné mesto na Gemeri.

Po diskusii sme sa opýtali samotného Trubana, ako toto podujatie hodnotí v porovnaní s ostatnými mestami. „Hodnotím ho veľmi pozitívne a väčšinou táto diskusia Nalož Trubanovi je oveľa razantnejšia, takže tuto to bolo príjemné a ľudia sa veľakrát aj zasmiali. Ale jedno z takých mojich najpamätnejších bolo v Rožňave, pretože to bolo v miestnom Pube, kde bolo strašne veľa ľudí, ktorí kládli mnoho otázok. Myslel som, že sem do Kruháča príde oveľa menej ľudí, čo sa nepotvrdilo,“ zhodnotil diskusiu pre Sobotnik.sk Truban.

Ako na záver spomenul, stretol sa aj s lokálnymi podnikateľmi, s ktorými diskutoval o problematike tohto okresu. „Vedel som, že tento región potrebuje obrovskú pomoc, takže to bolo také potvrdenie. Padol tu aj jeden dobrý nápad, že nie je potrebné pomáhať všetkým regiónom naraz, ale postupne a začať tými najťažšími, ktorým Rimavská Sobota je,“ poznamenal.

One Reply to “Truban v diskusii odpovedal, prečo nemá žiadneho kandidáta z R. Soboty: Odtiaľto nechce veľa ľudí kandidovať”

  1. Pingback: KOMENTÁR: Sobotnik.sk sa vždy bude snažiť o nestrannosť a dávať priestor rôznym názorom - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár