ROŽŇAVA: Darcovia krvi budú mať v roku 2020 viacero benefitov

ROŽŇAVA – Viaceré benefity ponúka Košický samosprávny kraj (KSK) pre darcov krvi, ktorí majú zlatú, diamantovú plaketu a Kňazovického medailu. KSK nezabudol ani na jediné okresné mesto v kraji, ktoré sa nachádza na Gemeri.

Na darcov, ktorí majú vyššie spomenuté ocenenia čakajú v KSK rôzne zľavy, alebo voľné vstupy na kultúrne, či spoločenské miesta, resp. udalosti. „Našu pozornosť si zaslúžia darcovia krvi, ktorí pomáhajú zachraňovať ľudské životy roky a pravidelne,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka. „Práve preto sme sa na župe rozhodli pripraviť pre viacnásobných darcov balíček benefitov. Od nového roka budú môcť využiť napríklad zľavu 50 percent na vybrané predstavenia divadiel, či bezplatné vstupy na vybrané festivaly,“ dodal predseda.

Čo sa týka mesta Rožňava, darcovia budú mať bezplatné ročné zápisné v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského, takisto a jbezplatný prístup na internet v tomto zariadení. Ďalej je to bezplatné vstupné do hvezdárne na astronomické pozorovanie, alebo vstup zdarma na Gemerské folklórne slávnosti konajúce sa v Rejdovej. Takisto majú darcovia 50-percentnú zľavu na vstup do divadla ACTORES.

Zdroj: Tlačová správa KSK, Foto: ilustračné, Pixabay.com

 

 

Pridaj komentár