Rožňava sa podľa občana stáva po R. Sobote ďalším hniezdočkom ĽSNS

ROŽŇAVA – Mládež aj na základných školách v Rožňave je vo veľkom počte zástancami politiky a vystupovania Mariana Kotlebu a jeho strany ĽSNS. Na poslednom, decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rožňave to povedal občan a miestny aktivista Ferenc Ambrus, ktorý sa zároveň opýtal novej vedúcej odboru školstva Mestského úradu (MsÚ) Rožňava Alžbety Tamásovej, čo s tým plánuje robiť.

Ako ďalej povedal, že vedúca pravdepodobne vie, že sa nedostala do Starej Turej alebo Myjavy, kde podľa jeho slov občania a vedenie mesta voči ĽSNS vystupujú. „Ale je v meste, kde týchto pritúlia a vytvárajú im hniezdočko, po Rimavskej Sobote ďalšie,“ zdôraznil Ambrus, podľa ktorého je v Rožňave obrovský počet voličov „tohto fašistu a prijímame ho i jeho kumpánov“.

Vo svojom príhovore tiež spomenul odhalenie pamätnej tabule Nežnej revolúcie v Rožňave, keď podľa neho došlo k zneužitiu odkazu Novembra 1989. Nepáčilo sa mu, že sa ho zúčastnili predstavitelia súčasnej vládnej moci – podpredseda vlády SR Richard Raši (Smer-SD) a Peter Pamula, poslanec za SNS. Podľa Ambrusa sa tak stalo bez vedomia iniciátorov inštalácie tabule a ďalších aktérov Nežnej revolúcie v meste.

Domik: My sa máme s deťmi rozprávať, prečo volia Kotlebu

Na Ambrusove slová reagoval primátor Rožňavy Michal Domik, ktorý sa opýtal, čo robil Ambrus v časoch komunizmu. „S prepáčením, tento pán je aj v ‚eštébáckych‘ zoznamoch pod krycím menom Učiteľ. Ľudia, ktorí sú v týchto zoznamoch, tak prídu o dákych morálnych vlastnostiach nás všetkých rozprávať a moralizovať, čo sa smie a čo nie,“ poznamenal primátor.

Podotkol tiež, že v tomto prípade nejde len o úlohu pre jednu osobu, teda vedúcu odboru školstva MsÚ, ale aj o úlohu pre rodičov. „My všetci sa máme pozrieť, prečo naše deti volia Kotlebu. Máme sa s nimi pokojne rozprávať doma a vysvetliť im, čo vlastne je,“ konštatoval Domik.

Vystúpenie Ferenca Ambrusa a reakciu Michala Domika si môžete pozrieť v zázname rožňavskej televízie RVTV v čase od 1:04:42 do 1:11:40.

Zdroj: zasadnutie MsZ Rožňava, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár