Sneženie skomplikovalo dopravu, pri Haliči sa zrazil posýpač s autom

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Utorkové sneženie prinieslo do našich regiónov okrem snehovej nádielky aj komplikácie v doprave. Jedna z nich sa stala na Ulici Ľ. Štúra v Haliči pri Lučenci, kde sa zrazil posýpač s osobným autom.

Podľa Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (OS HaZZ) sa pri udalosti zranila jedna osoba. „Bola ošetrená príslušníkmi HaZZ a odovzdaná posádke Záchrannej zdravotnej služby. Vozidlá boli zabezpečené proti náhodnému pohybu, úniku prevádzkových kvapalín a vzniku požiaru,“ konkretizovalo OS HaZZ.

Sneženie skomplikovalo dopravu aj podľa polície. „V priebehu dňa (28. 1. 2020) sme riešili viacero kolízií, pri ktorých autá skončili po šmyku na mokrej, či zasneženej vozovke mimo cesty,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Dnes (29. 1.) už síce sneženie dopravu nekomplikuje, ale na cesty sa vrátili štrajkujúci dopravcovia, ktorí zablokovali hraničný priechod Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš. „Priechod je blokovaný obojsmerne. Horské priechody v našom kraji sú prejazdné bez obmedzenia,“ informuje KR PZ na Facebooku.

Zdroj: OS HaZZ, KR PZ, Foto:ilustračné

Pridaj komentár