Mladý Tisovčan jazdil bez vodičáku a opitý, spôsobil nehodu

TisovčanTISOVEC/LUČENEC – Nikdy nemal vodičák, napriek tomu viedol podnapitý motorové vozidlo, v ktorom viezol ešte ďalších štyroch opitých mladých ľudí. Len 19-ročný Tisovčan Dávid si poriadne zavaril a už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ako uvádza polícia, spomínaný mladý muž viedol v noci z 21. januára na 22. januára 2020 osobné motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu po hlavnom južnom ťahu I/16. V katastri obce Nové Hony v smere od Lučenca na Rimavskú Sobotu havaroval. „Pri prejazde zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, s vozidlom prešiel do protismeru, vyletel mimo vozovku do priekopy, kde sa auto prevrátilo na strechu,“ priblížilo priebeh nešťastnej udalosti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) SR v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Podľa policajtov šoféroval mladý Tisovčan aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia na žiadnu skupinu. „Auto bolo plné mladých ľudí a všetci mali v dychu viac ako 1 promile alkoholu, vodič až 1,21 promile. Nikto sa našťastie pri nehode nezranil,“ dodali.

Po vykonaní procesných úkonov ho policajti umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník už spracoval podnet na ukončenie celej veci v takzvanom superrýchlom konaní.

Zdroj a foto: facebooková stránka Polícia SR – Banskobystrický kraj

Pridaj komentár