TISOVEC: V lokalite Korimovo horela tráva a les, zasahovalo 40 hasičov

TISOVEC – Spolu 33 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s 19 kusmi techniky a šesť členov Dobrovoľného hasičského zboru s dvomi kusmi techniky zasahovalo v piatok 3. 1. 2020 pri požiari v lokalite Korimovo neďaleko Tisovca.

Ide o požiar trávy a lesného porastu v nedostupnom teréne na ploche cca 500 x 500 metrov. Príslušníci HaZZ vykonávajú v súčasnej dobe lokalizačné práce a hľadanie ďalších možných prístupových ciest k miestu udalosti,“ uviedlo Operačné stredisko HaZZ v Banskej Bystrici.

Ako pokračovalo, z dôvodu zlého prístupu do lokality Korimovo boli nasadené štvorkolky, šesťkolky a vozidlá so zvýšenou priechodnosťou v teréne. „Príjazd cisternovej techniky na miesto udalosti je komplikovaný,“ konštatovalo OS HaZZ.

DOPLNENÉ 4. 1. 2020 o 16:45: Podľa slov Mariána Brádňana z HaZZ Rimavská Sobota napokon hasiči požiar uhasili už 3. januára večer. „Výdatne tomu pomohlo aj počasie a mínusové teploty, pretože hasiť niečo v lete a zime je rozdiel,“ poznamenal.

Dodal, že na miesto zásahu sa dostala len Tatra 148, ktorá patrí DHZO Klenovec.“Čo sa týka príčiny vzniku požiaru, logika napovedá, že v zime sa nemá veľmi od čoho chytiť, hlavne nie v tomto mieste, kde bol. Jednou z verzií je preto i založenie požiaru, či už úmyselné alebo neúmyselné,“ podotkol.

V blízkosti požiaru sa podľa jeho slov nachádzala jedna chata, našťastie poveternostné podmienky boli priaznivé, nefúkal vietor a plamene sa k nej nepriblížili.

Zdroj: OS HaZZ, Foto: ilustračné, HaZZ

Pridaj komentár