Agentúra práce BBSK v Lučenci bude pomáhať dlhodobo nezamestnaným

Agentúra práce BBSKLUČENEC – Dlhodobo nezamestnaní v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) môžu od začiatku roka 2020 využiť služby novej krajskej inštitúcie. Je ňou Agentúra práce BBSK, ktorá pôsobí v priestoroch Strednej odbornej školy dopravy a hotelových služieb v Lučenci.

Veľa našich občanov stráca pracovné návyky a zručnosti. Preto sme sa rozhodli ísť cestou založenia agentúry práce. Tá sa bude individuálne a dlhodobo venovať potrebám uchádzačov, ktorí sú aktuálne ťažko zamestnateľní. Agentúra práce BBSK je ďalšou aktivitou po sociálnych podnikoch, ktoré pomáhajú sociálnej ekonomike v našom kraji,“ uviedol predseda kraja Ján Lunter.

Agentúru má zatiaľ dve zamestnankyne, ktoré okrem hľadania pracovných príležitostí budú ponúkať klientom rozvoj pracovných zručností, napríklad prácu s nástrojmi a strojmi. Povedú tiež pohovory s klientmi a vytvárať budú databázu potenciálnych uchádzačov. Vedenie agentúry zároveň rokuje s potenciálnymi zamestnávateľmi. Kraj založil agentúru práce spolu s organizáciou Človek v ohrození. Tá pôsobí hlavne na východnom Slovensku a zameriava sa na rôzne druhy pomoci.

V BBSK je takmer 30 000 uchádzačov o prácu a na druhej strane viac než 5000 voľných pracovných miest. Za týmto nesúladom medzi dopytom a ponukou na trhu práce v kraji sú podľa vedenia BBSK často práve dlhodobo nezamestnaní, ktorí už stratili pracovné návyky.

Zdroj a foto: facebooková stránka BBSK

Pridaj komentár