FIĽAKOVO: V meste prepadli dvoch dôchodcov, polícia apeluje na bezpečnosť

FIĽAKOVO – Nový rok 2020 už priniesol dve lúpežné prepadnutia dôchodcov vo Fiľakove. Najskôr 24. januára 2020 prepadli staršieho pána, ktorý sa vracal z nákupu. Odcudzených mu bolo päť eur. Druhý incident bol zo dňa 1. februára, kedy si na Podhradnej ulici skupinka páchateľov vyhliadla znovu staršieho pána a zase mu chceli odcudziť peniaze. Informovala o tom Polícia SR – Banskobystrický kraj na svojom Facebooku.

„Známy tohto okradnutého pána si tieto zranenia odfotil na svoj mobilný telefón a zverejnil ich na sociálnej sieti, pričom po ich zverejnení sa v diskusii a komentároch obyvateľov Fiľakova spustila vlna kritiky na príslušníkov štátnej a mestskej polície, že mesto nie je bezpečné a takéto veci by sa nemali stávať,“ napísala polícia k januárovému incidentu. Pokračovala tým, že sa snažia vynaložiť čo najväčšie úsilie pri chytaní páchateľov, no ak napadnutý neposkytne presný opis páchateľov, je ťažké pracovať.

Ako policajti dodali, bohužiaľ začiatkom februára došlo vo večerných hodinách k podobnému prepadnutiu. „Dvaja páchatelia si vyhliadli opäť staršieho pána, ku ktorému jeden z nich pristúpil a pod zámienkou vypýtania si cigarety upútal jeho pozornosť. To využil druhý páchateľ a odzadu strčil pána na zem, kde sa mu následne obidvaja snažili zo zadného vrecka nohavíc vytiahnuť peniaze, čo sa im aj podarilo,“ opísala priebeh skutku polícia.

Na ich smolu a našťastie pre pána, toto ich konanie si všimol majiteľ blízkej reštaurácie. „Ani na chvíľu nezaváhal, v zlomku sekundy pribehol na miesto, jedného páchateľa sám chytil a ihneď volal na políciu, pričom podrobne popísal aj druhého páchateľa, ktorého sa policajtom podarilo vďaka presným informáciám do hodiny po lúpeži zadržať,“ doplnili policajti.

Zdroj: facebooková stránka Polícia SR – Banskobystrický kraj

 

Pridaj komentár