Firma ForPack chce vytvoriť vo Fiľakove sto nových pracovných miest

FIĽAKOVO – Celkovo sto nových pracovných miest chce do konca roka 2021 vytvoriť lučenecká firma ForPack vo svojej prevádzke v priemyselnom parku vo Fiľakove. Na tento účel žiada o investičnú pomoc od štátu vo výške viac ako päť miliónov eur. Uvádza sa to v materiáloch, ktoré zverejnilo Ministerstvo hospodárstva SR na medzirezortné pripomienkové konanie.

Požadovaná investičná pomoc spĺňa definičné znaky investičnej pomoci, ktorej cieľom je rozšírenie kapacity existujúcej prevádzkarne so zameraním na výrobu papierových voštinových panelov, nábytkárskych voštinových panelov a papierových tašiek a vreciek vo Fiľakove,“ uvádza sa v materiáli pre pripomienkové konanie.

V súčasnosti ForPack vo Fiľakove zamestnáva 16 ľudí. Tieto pracovné miesta majú byť podľa materiálov v pripomienkovom konaní udržané. Spoločnosť pôvodne realizovala svoju výrobu v prevádzkarni situovanej priamo v Lučenci. „Išlo však o prenajaté priestory, ktoré kapacitne nepostačovali na realizáciu investičného zámeru v plánovanom rozsahu, a prijímateľa obmedzovali v jeho potenciáli rásť,“ píše sa v materiáli.

Celková cena práce takmer 1500 eur

Ako sa dodáva, v rámci vytvorených nových pracovných miest počíta ForPack s 22 zamestnancami s vysokoškolským vzdelaním, 68 zamestnancami so stredoškolským a 10 zamestnancami so základným vzdelaním. „Vážený priemer plánovanej mzdy zamestnanca pred zdanením vrátane povinných odvodov zamestnávateľa (celková cena práce) je 1 455,02 eur,“ konkretizuje sa v dokumentoch.

Spoločnosť ForPack sa vo Fiľakove etablovala na jar roku 2019. Avizovala vtedy, že neskôr môže celkový počet nových pracovných miest stúpnuť až na 150.

Fiľakovo má už v súčasnosti najväčší priemyselný park v našich regiónoch. Situovaný je na Šávoľskej ceste a pracuje v ňom viac ako 2000 ľudí.

Zdroj: slov-lex.sk, Sobotnik.sk. Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár