HNÚŠŤA: Mesto osadilo plechového policajta, bude na viacerých miestach

HNÚŠŤA – Novú „bezpečnostnú“ posilu v meste má Hnúšťa, ktorá do svojich radov „privítala“ plechového policajta. Ten má slúžiť pre bezpečnosť a na spomalenie áut vo frekventovaných častiach mesta. Informovala o tom stránka mesta Hnúšťa na svojom Facebooku. 

„Na viacerých uliciach nás trápia vozidlá nedodržujúce maximálnu povolenú rýchlosť. Na námestí sú to hlavne kamióny prichádzajúce do centra od Tisovca, bezpečnosť chceme zvýšiť pri gymnáziu a rovnako v časti Skalica. Mohol by nám s tým pomôcť aj tento nový pán, ktorý sa bude presúvať medzi týmito časťami,“ píše sa na Facebooku. 

Podľa slov primátora Hnúšte Romana Lebedu by mal byť „policajt“ umiestňovaný na dvoch či troch miestach v meste. „Ide hlavne o okolie gymnázia a základnej školy a námestie, na ktorom sú na 80 metroch štyri priechody pre chodcov a dve križovatky,“ priblížil Lebeda. Ďalšou, treťou lokalitou by mala byť Ulica Francisciho, ktorá vodičom slúži ako skratka z Klenovca do Tisovca.

Mesto sa rozhodlo, že do mesta príjme len jedného nového plechového obyvateľa, ktorého budú presúvať podľa toho, kde budú chcieť spomaliť vodičov. Celková suma je približne 300 eur.

Na Facebooku primátora prebieha aj anketa, aké meno by dali obyvatelia Hnúšte novému plechovému policajtovi. Zazrieť sme mohli mená ako Karol, Plecháč či Poručík Žigira. Ako by ste teda pomenovali „policajta“ vy? Zanechajte nám odpoveď v komentároch pod článkom alebo na Facebooku.

Pridaj komentár