HOKEJ: HKM R. Sobota prehral 2. zápas play-off s Bardejovom 1:4

RIMAVSKÁ SOBOTA – HKM R. Sobota dnes (2. 2. 2020) v play-off hral svoj druhý zápas s mužstvom HK Bardejov. Všetky dôležité momenty zápasu sme vám priniesli v našom online prenose.

Pred zápasom: Pekný večer, dámy a páni. Vítame vás pri dnešnom textovom priamom prenose. Usaďte sa a my vás prenesieme celým zápasom. Prajeme vám príjemne strávený čas v našej spoločnosti.

Pred zápasom: Na úvod pripomeňme, že prvý zápas play-off R. Sobota vyhrala 2:0. Podľa nášho športového redaktora Mateja Hanka bol tento duel príkladom, že aj v druhej lige sú veľmi kvalitné mužstvá. „Prvé dve tretiny sa v dobrom svetle predviedli obaja brankári, ktorí si svoju pevnosť strážili veľmi pozorne. Tretia tretina bola takisto vyrovnaná a viac šťastia mali na svojich hokejkách domáci. Brankárovi Magarilovi prepadol nešťastne puk popod betóny, čo pravdepodobne frustrovalo hostí z Bardejova. Záver zápasu je aj ťažké opísať, pretože oba tímy sa bránili svojich hráčov, čo vyvolalo niekoľkonásobné bitky a prerušenie asi na päť minút. Šesť sekúnd pred koncom si poistili výhru Soboťania gólom Michala Šagáta,“ zhodnotil Maťo, ktorý verí, že dnes nás čaká taktiež vyrovnaný zápas plný emócii, faulov a snáď i gólov.

Zápas:

2. minúta: Zápas sa začal. Podobne ako včera, aj dnes vyslali prvú strelu na bránu domáci Soboťania.

3. minúta: Gól. Strelil ho hráč hostí Martin Palko, R. Sobota prehráva 0:1

4. minúta: V rýchlom slede ďalší gól hostí, stav je 0:2. Autor gólu Tomáš Leščišin. Veľmi nepríjemný úvod zápasu pre domácich.

6. minúta: Dva rýchle góly Bardejovčanov naštartovali, sú teraz aktívnejší a niekoľkokrát ohrozili rimavskosobotského brankára Križana.

9. minúta: Bardejov hrá zhruba rovnako ako v sobotu, Soboťania sú však viditeľne v oveľa menšej pohode a nedarí sa im. Teraz hrajú navyše prvýkrát v oslabení. Domáci Denis Moroz dostal za vrazenie na mantinel osobný trest 10 minút.

12. minúta: Presilovku teraz hrá Sobota a jej hráčom sa takmer podarilo vsietiť gól. Štadión zašumel, bohužiaľ, puk sa nedostal až za bránkovú čiaru.

15. minúta: Soboťania sa teraz trochu prebrali, v posledných minútach mali niekoľko pekných striel na brankára Magarilova.

15. minúta: Lenže čo z toho, keď opäť skórujú Bardejovčania. Stav je 0:3.

18. minúta: Pochvalu si zaslúži rimavskosobotský fanklub, jeho členovia napriek nepriaznivému stavu neúnavne povzbudzujú a ženú domácich dopredu.

20. minúta: Prvá tretina sa sa skončila, stav je 0:3 pre Bardejov. Strelcom bol Richard Hajduk, ktorý do Bardejova prišiel z Gelnice.

Prvá tretina sa z pohľadu domácich skončila katastrofálne. Prvý raz v sezóne prehrávajú tak vysokým rozdielom ako dnes. Temer polovica prihrávok skončila v hrsti Bardejova, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku. Dúfame, že tréner Podkonický dá v šatni správne pokyny a stav po druhej tretine bude vyrovnanejší,“ zhodnotil úvodnú tretinu Maťo Hank.

 

21. minúta: Začala sa druhá tretina, domáci do nej vstupujú s trojgólovým mankom.

24. minúta: Hra sa v úvode tretej tretiny spomalila a upokojila. Na ľade sa taktiež v krátkom časovom slede nachádzali aj dve zlomené hokejky.

25. minúta: Domáci majú výhodu presilovej hry, v ktorej nevyužili dve veľké šance. Je vidieť, že chlapci si v šatni prebrali všetky chyby a teraz hrajú oveľa zodpovednejšie.

28. minúta: Na fotke je vidieť počas zápasu stále frustrovaného trénera Podkonického.

33. minúta: Hra sa presunula pred Karola Križana pre presilovú hru hostí.

35. minúta: Do úniku sa dostal kapitán HKM Ján Slovák, ktorý prehodil brankára a aj bránu.

38. minúta: GÓÓÓÓÓL: Rimavská Sobota sa vracia späť do duelu gólom Martina Koštiala. Stav je 1:3.

Soboťania ožili v druhej tretine, čomu napovedal aj gól z 38. minúty. „Hra sa v tejto tretine podobala tej včerajšej. Po prvom dejstve hrali aktívnejšie a viacej do tela. Veríme, že sa zápas posunie minimálne do predĺženia,“ dodáva M. Hank.

 

Pripomeňme ešte, že rimavskosobotský štadión čaká po sezóne prestavba, v rámci ktorej by mala pribudnúť tribúna so zhruba 2200 miestami na sedenie. Jej inštalácia si vyžiada dočasné rozobratie jednej steny štadióna. Na túto obnovu prispel štát, ďalšie financie pôjdu z mestského rozpočtu.

Tribúna mala na štadióne byť postavená už v roku 2008, keď sa vybudovali steny, nakoniec však k tomu nedošlo. Zostala len armatúra ako príprava budúcej konštrukcie tribúny.

41. minúta: Začala sa tretia tretina, Sobota prehráva 1:3.

48. minúta: Hra je vyrovnaná, na oboch stranách sú náznaky šancí, no brankári vyťahujú famózne zákroky.

50. minúta: Zaujímavosťou je, že tréner HKM Podkonický zvykne cmúľať lízanku počas každého zápasu. Výnimkou nebol ani tento 🙂

52. minúta: Tvrdý zákrok domáceho hráča HKM na súpera z Bardejova. Vylučovať sa však nebude.

53. minúta: Soboťania potrebujú kontaktný gól ako soľ.

55. minúta: Domáci hrajú presilovú hru, ktorú už musia využiť, ak chcú pomýšľať na úspech.

56. minúta: Neskutočný zákrok predviedol domáci Križan. Stav sa nemení, je 1:3.

58. minúta: Gól Bardejova na 1:4. Je teda rozhodnuté:-( Úspešným strelcom je Pavol Hajduk.

60. minúta: Je tu záver, HKM Rimavská Sobota prehral 1:4. Za výkon však fanúšikovia tlieskajú a tak to má byť.

Nič nie je stratené, Soboťanov čakajú ďalšie zápasy a všetko majú vo svojich rukách. Z toho dnešného zápolenia vám ešte v samostatnom článku prinesieme pozápasové zhodnotenie a rozhovory. Ďakujeme, že ste boli s nami, priamy prenos sme skončili.

Zdroj: Sobotnik.sk, hockeyslovakia.sk   Foto: Matej Hank

Pridaj komentár