HOKEJ: HKM R. Sobota prehral prvý zápas o postup s Humenným 2:7

RIMAVSKÁ SOBOTA – HKM R. Sobota dnes (22. 2. 2020) hral svoj prvý zápas s mužstvom Humenné vo finále východnej skupiny 2. hokejovej ligy. Všetky dôležité momenty zápasu sme vám prinesli v našom online prenose.

HKM Rimavská Sobota – HC 19 Humenné 1:5 (0:3, 1:2, 0:2)

Pred zápasom: Pekný podvečer, dámy a páni. Vítame vás pri dnešnom textovom priamom prenose. Usaďte sa a my vás prenesieme celým zápasom. Prajeme vám príjemne strávený čas v našej spoločnosti.

Pred zápasom: Ešte skôr ako sa začne dnešné zápolenie, vráťme sa k tým predchádzajúcim s Bardejovom. „Naši chalani podali tri kvalitné výkony, ktoré im zaručili postup do finále východnej skupiny. Samozrejme, nie každý zápas sa vydarí. Tak to bolo aj v sérii s Bardejovom, kedy Soboťania inkasovali najvyššiu prehru v aktuálnej sezóne, 1:4. To našich neodradilo a postup si vybojovali už na bardejovskom ľade, kde dvakrát zvíťazili,“ pripomína náš športový redaktor Maťo Hank.

Pred zápasom: „Ak by som mal hodnotiť doterajší výkon Rimavskej Soboty v play-off známkou, dal by som im 1-. Dúfam, že po tejto sérii sa im to hodnotenie vylepší :),“ hovorí Maťo.

Pred zápasom: O čo vlastne v dnešnom dueli ide? Soboťanov čakajú dva veľmi náročné víkendy proti súperovi, nad ktorým sme túto sezónu ešte nevyhrali, Humennému. Bývalý prvoligista skončil v základnej časti na druhom mieste, hneď za Rimavskou Sobotou.

Ak dnes naši zvíťazia, vytvoria si lepšiu pozíciu do ďalších bojov o finále 2. slovenskej ligy, kde sa môžu stretnúť buď s Púchovom alebo Žiarom nad Hronom. Ak by aj túto prekážku zdolali, zaistili by si postup do vyššej súťaže, Slovenskej hokejovej ligy,“ priblížil Maťo Hank.

1. minúta: Hneď na konci prvej minúty mali Soboťania obrovskú šancu, keď náš hráč zachytil nahrávku pred súperovou bránou a nikým nekrytý mohol skórovať. Bohužiaľ, zo sľubnej šance nebolo nič.

4. minúta: V úvode boli aktívnejší domáci, ale, bohužiaľ, prvý gól dávajú hostia z Humenného. Stav je 0:1. Autorom gólu je Filip Vaško.

5. minúta: Prvá presilovka zápasu, Soboťania budú mať štyri minúty o jedného hráča na ihrisku navyše. Po zákroku Marka Ferenca do tváre sobotského hráča zostalo na ľade pár kvapiek krvi.

6. minúta: Hneď v úvode presilovky mali oslabení hostia veľkú šancu po chybe domácich. Rimavskosobotský brankár Križan sa však blysol nádherným zákrokom.

8. minúta: Sobota hrá presilovku, ale napriek tomu sa trápi, hra jej hráčom teraz akosi nejde…

9. minúta: Štvorminútová presilovka zostala nevyužitá.

10. minúta: Gól, R. Sobota prehráva 0:2. Pekný gól vsietil Richard Ficko.

11. minúta:Tak a poďme to rozkričať,“ hlási transparent na jednej z tribún. Diváci poslúchli, štadión ožil ich pokrikom.

12. minúta: Humenné dáva ďalší gól, stav je 0:3. Autorom je Lukáš Hamráček. Veľmi zlý úvod pre Soboťanov.

14. minúta: Napriek nepriaznivému stavu domáci fanklub neúnavne povzbudzuje svojich hráčov.

15. minúta: Humenné hrá presilovku, domáci Križan chytil nepríjemnú strelu Humenného.

19. minúta: Malý rimavskosobotský štadión je zaplnený, podľa nášho odhadu prišlo ešte o niečo viac ľudí ako na druhý zápas s Bardejovom.

20. minúta: Prvá tretina sa skončila stavom 0:3 pre Humenné.

Po prvej tretine je výsledok nepriaznivý pre Soboťanov. „Z môjho pohľadu výkon HKM nezodpovedá ich vysokému manku na Humenné. Bude náročné niečo v dnešnom zápase vymyslieť. Základom do ďalších tretín je nedostať gól a tlačiť sa čo najviac pred bankára Riečinského,“ zhodnotil prvú tretinu Maťo Hank. Dúfame, že sa Soboťanom ešte podarí zdramatizovať tento duel.

21. minúta: Začala sa druhá tretina.

21. minúta: Križan si pripísal prvý zákrok v 2. tretine

23. minúta: Humenné netrafilo prázdnu bránu.

23. minúta: GÓÓÓÓÓL: Nedáš, dostaneš! Toto sa potvrdilo a Soboťania strieľajú prvý gól v zápase. Autorom je Koštiaľ.

26. minúta: Soboťania hrajú presilovú hru. Šanca na druhý gól.

27. minúta: HKM zatlačilo súpera a v presilovke si vyvíja enormný tlak

28. minúta: Ďalšia presilovka na našom konte. POĎME DO NICH!

30. minúta: 5 na 3! Soboťania majú šancu znížiť.

31. minúta: Prakticky prázdnu bránu netrafili Soboťania! Presilovka stále trvá.

33. minúta: V tejto fáze zápasu jednoznačne dominovali domáci. Mali veľa pekných šancí, bohužiaľ, zostali nevyužité.

34. minúta: Križan vytiahol znovu dôležitý zákrok, tentoraz v oslabení.

35. minúta: Sobota hrá v oslabení traja na piatich. Križan opäť predviedol neuveriteľný zákrok a zabránil takmer istému gólu.

35. minúta: Bohužiaľ, krátko na to je prekonaný, stav je 1:4. Strelcom gólu je Ladislav Hopkovič. Humenné využilo presilovku o dvoch hráčov.

36. minúta. Hneď na to ďalšia rana, stav je už 1:5. Úspešným strelcom je hráč Humenného Ladislav Buraľ.

40. minúta: Koniec druhej tretiny, stav je 1:5.

„Ťažko sa hľadajú slová na zhodnotenie. Rimavská Sobota tlačila súpera 13 minút, vyprodukovala si kvantum šancí, no premenila len jednu. Naopak, Humenné ich strelilo dva len z mála šancí, ktoré mali. Tretia tretina môže mať dva scenáre. Buď bude HKM tlačiť súpera a zabojujú ešte o úspech, alebo sa zápas bude dohrávať v miernom tempe. Nechajme sa prekvapiť,“ hovorí Maťo.

41. minúta: Na poslednú tretinu nastala v rimavskosobotskej bráne výmena. Karola Križana vystriedal Denis Talár.

44. minúta: Emócie sa stupňujú, jeden z divákov hodil na ľad umelohmotnú fľašu.

47. minúta: Rimavskosobotský brankár Talár mal niekoľko pekných zákrokov, ale napokon kapituloval. Stav je 1:6. Autor gólu Martin Ondrej.

51. minúta: V tomto zápase sme prvýkrát svedkami nového skandovania na rimavskosobotskom štadióne. Jedna tribúna kričí: „RIMAVSKÁ!“, druhá jej ihneď odpovedá: „SOBOTA!“.

52. minúta: Ďalší gól hostí, stav je 1:7. Autorom je Ivan Fedorko.

55. minúta: Napriek vysokému rozdielu v skóre rimavskosobotský fanklub stále intenzívne povzbudzuje, za čo si jednoznačne zaslúži pochvalu.

59. minúta: Mužstvá už dohrávajú, hra sa spomalila.

60. minúta: GÓÓÓÓL! V poslednej minúte dali Soboťania druhý gól, stav je 2:7

60. minúta: Zápas sa skončil, finálny stav je 2:7. Treba priznať, že Humenčania boli objektívne lepší. Týmto sa náš prenos končí, ďakujeme za pozornosť. Do článku ešte neskôr pridáme fotogalériu zo zápasu.

Pridaj komentár