ONLINE: HKM R. Sobota vyhral 1. zápas play-off s Bardejovom 2:0

zápasRIMAVSKÁ SOBOTA – HKM R. Sobota dnes v play-off hrá svoj prvý zápas s mužstvom HK Bardejov. Všetky dôležité momenty zápasu vám prinášame v našom online prenose.

Pred zápasom: Pekný večer, dámy a páni. Vítame vás pri dnešnom textovom priamom prenose. Usaďte sa a my vás prenesieme celým zápasom. Prajeme vám príjemne strávený čas v našej spoločnosti.

O čo vlastne v dnešnom zápase ide?Ide o jeden z kľúčových duelov, pretože úspešný vstup do vyraďovacej fázy je tým najväčším víťazstvom. Keďže sa hrá na tri víťazné zápasy, dôležitý bude takisto hlavne aj nedeľný duel na domácom štadióne. V meraní síl sa bojuje o postup do finále východnej skupiny, kde sa víťaz stretne s lepším z dvojice Humenné-Sanok. Ak vyhrá Rimavská Sobota celú ligu, postúpi do vyššej súťaže, kde sa stretnú s lukratívnymi súpermi ako Martin, Trnava či slovenská reprezentácia do 18 rokov,“ hovorí športový redaktor Sobotnik.sk Matej Hank.

4. minúta: Na štadióne vládne pravá hokejová nálada, Úvod zápasu je vyrovnaný, prvú strelu na bránu mal HKM Rimavská Sobota už v 1. minúte.

6. minúta: Rimavská Sobota hrá prvú presilovku. Zostala však nevyužitá a následne má možnosť presilovej hry aj Bardejov.

9. minúta: Domácim sa v oslabení podarilo vyraziť do protiútoku, sľubnú šancu však nevyužili. Medzitým sa skončila presilovka Bardejova, stav je stále 0:0.

13. minúta: Ani po ďalších dvoch presilovkách (jedna domáci, druhá hostia) sa stav nemení.

18. minúta: Domáci Rimavskosoboťania mali veľkú šancu, keď sa ich hráč sám rútil na brankára. Bohužiaľ, nepremenil ju, stále je 0:0.

19. minúta: V rýchlom slede nasledovali ďalšie dve šance domácich, ktorí sú teraz aktívnejší ako Bardejovčania.

20. minúta: Prvá tretina sa skončila, stav je 0:0

Prvá tretina bola veľmi vyrovnaná. Oba tímy sa dokázali presadiť pred  brankármi. Najväčšie príležitosti mali domáci hlavne v záverečných minútach tretiny, kedy nevyužili samostatné úniky. Podľa priebehu má o kus navrch Rimavská Sobota,“ hodnotí Maťo Hank.

 

21. minúta: Začala sa druhá tretina.

23. minúta: Obrovská šanca Soboťanov, Vilchinskiy nepremenil samostatný nájazd po faule Bardejovčanov!

29. minúta: Domácich ženie dopredu intenzívne povzbudzujúci fanklub.

32. minúta: Posledné chvíľe patrili Bardejovčanom, ktorí párkrát nepríjemne dorážali na brankára Križana. Bezgólový stav sa však stále nemení.

36. minúta: Veľká šanca domácich a následne hrubý faul Bardejovčanov. Bude sa vylučovať! Na trestnú lavicu odchádza hráč hostí Bartoš.

39. minúta: Zápas ľudí zaujal, maličký rimavskosobotský štadión je plný.

40. minúta: Dve tretiny sú za nami, stav je 0:0

Druhá tretina bola veľmi dynamická. Domáci mali možnosť trestného strieľania, no úspešní neboli. Miestami bolo badateľné, že Soboťania sa spoliehajú na brankársku legendu Karola Križana. Bardejov si do poslednej tretiny prenáša aj takmer jednu minútu presilovky,“ zhodnotil M. Hank.

 

 

41. minúta: Začala sa posledná tretina.

43. minúta: GÓÓÓÓÓL! Rimavská Sobota vedie 1:0! Autorom gólu je hráč Slavomír Buda, strelil ho v oslabení!

46. minúta: Rimavskosoboťania hrali presilovku, počas ktorej mali niekoľko sľubných šancí. Stav sa však nemení, je stále 1:0. Celkovo však má teraz HKM viac z hry.

47. minúta: Opäť veľká šanca R. Soboty v prečíslení dvaja na jedného, bohužiaľ nepremenená. HKM však v tejto časti hry dominuje, gól našich „nabudil“.

49. minúta: Táto sezóna Rimavskej Sobote vyšla. „Ťahúňov mužstva sa dá určiť viac. Zaradiť tam môžeme s určitosťou Georgyho Vilchinskiyeho, ktorý je aj najproduktívnejším hráčom tímu. Morálnym vodcom môže byť najskúsenejší Karol Križan, ktorý vie, ako správne nabudiť mužstvo,“ hovorí Maťo Hank.

50. minúta: HKM R. Sobota je stále aktívnejším tímom. Badať však aj vzrastajúce emócie a náznaky potýčok medzi domácimi a Bardejovčanmi.

54. minúta: Hra sa opäť viac-menej vyrovnala a upokojila. Domáci stále vedú 1:0.

57. minúta: Plynú posledné minúty zápasu, domáci držia jednogólový náskok, budú však hrať oslabení.

59. minúta: Hostia si vzali oddychový čas.

59. minúta: Poslednú minútu a pol sa pre vylúčenia hrá štyria na štyroch.

60. minúta: Hra je prerušená, došlo k potýčke medzi domácim a hosťujúcim hráčom!

60. minúta: Hra je už niekoľko minút prerušená… Na ukazovateli svieti čas 19:03.

60. minúta: Bardejov odvolal brankára. Hneď na to je hra zase prerušená, vylučuje sa. Je to nervydrásajúci záver.

60. minúta: GÓÓÓÓL, 2:0 pre Sobotu!!! Len šesť sekúnd pred koncom! Strelil ho Michal Šagát tesne po vhadzovaní.

60. minúta: Zápas sa skončil, Sobota po dobrom výkone zaslúžene vyhrala. Sledujte nás aj v nedeľu, opäť budeme pokrývať druhý zápas play-off.


Zdroj: Sobotnik.sk, hockeyslovakia.sk, Foto: Matej Hank, Sobotnik.sk

One Reply to “ONLINE: HKM R. Sobota vyhral 1. zápas play-off s Bardejovom 2:0”

  1. Pingback: HOKEJ ONLINE: HKM R. Sobota hrá druhý zápas v play-off s Bardejovom

Pridaj komentár