HOKEJ: HKM R. Sobota prehral 2. zápas o postup s Humenným 3:5

RIMAVSKÁ SOBOTA – HKM R. Sobota dnes (23. 2. 2020) hrá svoj druhý zápas s mužstvom Humenné vo finále východnej skupiny 2. hokejovej ligy. Všetky dôležité momenty zápasu vám prinesieme v našom online prenose.

HKM Rimavská Sobota – HC 19 Humenné 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Pred zápasom: Pekný podvečer, dámy a páni. Vítame vás pri dnešnom textovom priamom prenose. Usaďte sa a my vás prenesieme celým zápasom. Prajeme vám príjemne strávený čas v našej spoločnosti.

Pred zápasom: Vráťme sa najskôr späť k včerajšiemu zápasu. „Soboťania podľahli svojmu dnešnému súperovi 2:7 a prehrávajú v sérii 0:1. Výsledok podľa mňa nezodpovedá výkonu domácich. Ak by som mal nájsť najlepšieho hráča z Rimavskej Soboty, určite by som vybral brankára Karola Križana. Svojimi zákrokmi bol veľkou oporou HKM,“ hodnotí náš športový redaktor Maťo Hank.

2. minúta: Opäť zlý úvod pre Soboťanov, hneď na začiatku dostávajú gól od Humenného, 0:1. Autorom je Marek Nagy.

5. minúta: Na štadióne je v porovnaní so včerajškom o niečo menej divákov, ale aj tak je pekne zaplnený. V porovnaní s ligovými zápasmi ide určite o nadpriemerný počet.

7. minúta: GÓÓÓÓÓL! Ihneď po vhadzovaní v obrannom pásme Humenčanov vyslal na ich brankára Riečinského nečakanú strelu Tibor Koniar, stav je 1:1.

8. minúta: Sobotský brankár Križan predviedol dva perfektné zákroky. Štadión po góle domácich ožil, diváci skandujú.

12. minúta: Hra sa v týchto chvíľach prelieva zo strany na stranu. Strely na bránu majú domáci aj hostia, avšak bez zásadnejšej šance.

14. minúta: Domáci dnes majú viacej šancí ako včera a aj hrajú lepšie.

16. minúta: Obrovská šanca domácich! Hráč Marek Striž stál nikým nekrytý priamo pred humenským brankárom Riečinským, peknú prihrávku však v tejto pozícii nevyužil. Soboťania sú rozhodne lepší a nebezpečnejší ako včera.

18. minúta: V oslabení domácich sa opäť vyznamenal brankár Križan, zneškodnil nebezpečnú strelu Humenného. Prvé oslabenie zápasu tak Sobota prežila bez úhony.

20. minúta: Opäť krásny zákrok Križana. Sobota bude hrať prvú presilovku, ktorú dokončí až v druhej tretine.

20. minúta: Prvá tretina sa skončila, stav je 1:1.

Soboťania, na rozdiel od včerajšku, vystihli úvod zápasu a odzrkadlilo sa to aj na výsledku po prvej časti zápasu. Momentálne sa nedá určiť favorit tohto zápasu, všetko je zatiaľ otvorené,“ zhrnul prvú tretinu M. Hank.

22. minúta: R. Sobota začala druhú tretinu zvyškom presilovky z konca prvej tretiny, ale nevyužila ju.

24. minúta: Križan dvoma zákrokmi opäť podržal Soboťanov. Aj tí však majú šance.

24. minúta: Rozhodca za sekanie odpískal samostatný nájazd Humenného na sobotskú bránku. Hráč Humenného však pred Križanom netrafil poriadne puk a ten sa pomaličky bezpečne dokĺzal k brankárovi. Štadión neúspešného strelca odmenil rehotom:-)

25. minúta: Soboťania nastrelili tyčku! Stav sa nemení, stále je 1:1.

30. minúta: Križan bráni doslova celým telom, teraz puk „vyhlavičkoval“ 🙂

31. minúta: Krátko na to však kapituluje, Humenné dáva gól z hokejky Radoslava Mesaroša. Stav je 1:2

33. minúta: Soboťania sa však nevzdávajú. V nájazde sa im podarilo prečísliť Humenčanov a bola z toho nebezpečná, hoci nevyužitá šanca.

35. minúta: Križan opäť zlikvidoval sľubnú šancu Humenného, keď naňho dorážal nechránený Humenčan. Napriek dvom inkasovaným gólom je skutočnou oporou mužstva R. Soboty.

36. minúta: Hneď potom mali tri strely v rade Soboťania na brankára Riečinského. Hra je určite vyrovnanejšia ako včera.

40. minúta: Záver druhej tretiny ešte priniesol dve pekné strely Soboťanov. Dve tretiny zápasu sú za nami, stav je 1:2.

Druhá tretina rozhodla, že Humenné sa dostalo do jednogólového náskoku zásluhou Mesároša. „Z môjho pohľadu zápas naberá na obrátkach a v tretej tretine uvidíme veľmi agresívny hokej. Úlohou Rim. Soboty bude streliť čo najrýchlejšie gól, aby sa dotiahli na súpera. Soboťania v tejto tretine nehrali zle, no ak by v bráne nebol fantastický Križan, Humenné by využilo množstvo tutoviek, ktoré mali,“ zhrnul druhú tretinu Maťo.

44. minúta: Tretia tretina sa začala bez výraznejších šancí.

45. minúta: GÓÓÓÓL! Tečovaná strela počas presilovky domácich končí v sieti brankára Humenného Riečinského! Stav je 2:2. Šťastným strelcom je Ján Slovák.

46. minúta: Krátko na to sa však Humenné opäť dostáva do vedenia. Stav je 2:3, gól strelil Radoslav Mesaroš, je to jeho druhý úspešný zásah v tomto zápase.

49. minúta: HKM R. Sobota hrá už v druhom oslabení behom krátkej doby.

51. minúta: Ďalší gól Humenného, stav je 2:4. Vsietil ho Ivan Fedorko.

56. minúta: Soboťania sa ešte snažia, aktuálne hrajú presilovku, ale zdá sa, že štvrtý gól ich už príliš nalomill…

59. minúta: Sobota odvolala brankára Križana! Humenné to využíva a dáva gól do prázdnej brány, 2:5. Strelcom je Lukáš Hamráček.

60. minúta: GÓÓÓÓL! Stav je 3:5. Tretí gól domácich dal Šimom Stríž.

60. minúta: Zápas sa končí, Soboťania prehrali aj druhý duel, tentoraz so skóre 3:5. Stav série je 0:2.

„Zápas znovu nemusel skončiť takým výsledkom, akým skončil. V tretej tretine sme zahodili množstvo šancí, ktoré mohli výrazne ovplyvniť výsledok. Dve minúty pred koncom sa rozhodol tréner Podkonický odvolať brankára Križana a hostia dokázali vsietiť gól do odkrytej brány. V poslednej minúte zasvietila ešte iskrička nádeje, keď Šimon Stríž dal gól. Ťažká úloha čaká HKM budúci týždeň, keď vycestujú na ľad súpera. Dúfame, že naši zdramatizujú túto sériu a vrátia sa naspäť na ľad Rim. Soboty, kde by sa rozhodlo v piatom dueli. Samozrejme, online prenos môžete očakávať aj nasledujúci týždeň,“ zhodnotil zápas Maťo Hank.

Náš priamy prenos sa týmto končí, ďakujeme za pozornosť. Ako minule, aj teraz ešte neskôr doplníme do článku fotogalériu zo zápasu.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár