V Hrlici chceli od Trubana vládnu limuzínu na zvážanie dreva

Nevšednú požiadavku – vládnu limuzínu na zvážanie dreva – mali na lídra koalície PS/Spolu Michala Trubana v gemerskej obci Hrlica (okres Revúca), ktorú predstavitelia tohto politického zoskupenia navštívili v rámci predvolebnej kampane. Truban o nej porozprával v relácii Trendu Otvorene s Evou Mihočkovou.

Zavolali sme starostovi, že tam ideme, on to hneď vyhlásil v rozhlase. Prišli sme k nim na obecný úrad, zakúrili v krbe, dali nám na privítanie niečo vypiť. Keď sme sa s nimi bavili, po hodine sme im rozprávali, čo my chceme pre Slovensko spraviť. Tak oni nám povedali taký nápad, keď budeme vyraďovať limuzíny, aby sme im aspoň jednu limuzínu dali, aby na tom mohli drevo voziť,“ priblížil Truban.

Ako ďalej vysvetlil, ide o dedinku, kde poriadne nechodia autobusy a nie je tam ani obchod. „Oni nám tým chceli ukázať, že ako malá obec nemajú peniaze – financovanie na nič, ani aby si dokázali pre obec zabezpečovať základné potreby a povedali to takýmto vtipným spôsobom,“ dodal líder PS/Spolu.

Politici z tohto zoskupenia navštívili Hrlicu aj ďalšiu dedinu v regióne Rákoš 9. januára 2020. Šlo totiž o dediny,  v ktorých mal najviac hlasov v posledných parlamentných voľbách Marián Kotleba so svojou Ľudovou stranou Naše Slovensko (ĽSNS).

Ak si chcete vypočuť spomínanú krátku vtipnú príhodu priamo od M. Trubana, stačí ísť na stránku Trendu a pustiť si video s lídrom PS/Spolu. O vtipnej žiadosti Hrličanov hovorí v čase od 7:18 do 8:20.

Zdroj: etrend.sk, Foto: Matej Hank

Pridaj komentár