NDS podpísala zmluvu so zhotoviteľom úseku R2 Kriváň – Mýtna

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala zmluvu na úsek rýchlostnej cesty R2 Kriváň – Mýtna. Úsek postaví združenie spoločností Dopravstav, Strabag, Eurovia SK a Eurovia CS. Zmluvná cena za vybudovanie úseku je 232 146 454,18 EUR bez DPH. NDS o podpísaní zmluvy informuje NDS na svojej internetovej stránke s tým, že úsek by mal motoristom slúžiť v roku 2024.

Začiatok trasy tohto cca 9 kilometrov dlhého úseku nadväzuje na predchádzajúci úsek R2 Pstruša – Kriváň v dočasne upravenej mimoúrovňovej križovatke Kriváň. Koniec úseku sa pred obcou Mýtna napojí na úsek R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce, ktorý je vo výstavbe,“ uvádza NDS.

Dodáva, že ide o technicky náročný úsek, ktorého súčasťou bude zhruba päť kilometrov dlhá mostná estakáda v údolí Krivánskeho potoka. „Táto estakáda je situovaná vo výške 15 – 45 metrov ponad trasu cesty I/16, v tesnej blízkosti vysokého napätia a existujúcej zástavby,“ konkretizuje NDS.

Vo výstavbe je aktuálne aj nadväzujúci úsek R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce, ktorý bude motoristom podľa NDS slúžiť už v roku 2021. V súťaži na zhotoviteľa stavebných prác sú diela R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou s tunelom Soroška a R2 Košické Oľšany – Košice, Šaca.

Termíny výstavby ďalších úsekov medzi Lučencom a R. Sobotou, resp. R. Sobotou a Rožňavou zatiaľ nie sú známe. V ich prípade však pôjde len o tzv. polovičný profil. To znamená dva jazdné pruhy pre oba smery jazdy.

Zdroj a vizualizácia: NDS

Pridaj komentár