R. SOBOTA: Primátor J. Šimko podľa Transparency zneužíva Gem. zvesti

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mestské noviny Rimavskej Soboty Gemerské zvesti sú permanentne zneužívané na prospech primátora Jozefa Šimka. Tvrdí to organizácia Transparency International Slovensko (TIS) v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Aj v najnovšom januárovom čísle sú celé dve strany venované príhovoru primátora, v ktorom väčšinou kritizuje údajnú nekompetentnosť a zaujatosť mestských poslancov, vrátane tých, ktorí práve kandidujú do celoštátneho parlamentu za maďarskú stranu Spolupatričnosť a Za ľudí. Sám Šimko je pritom desiatkou na kandidátke ĽSNS,“ uvádza TIS s tým, že kritizovaní poslanci nemajú priestor na vyjadrenie.

Noviny sa podľa TIS tiež venujú aktuálnym politickým udalostiam tak, ako to nerobia v žiadnych iných mestom vydávaných novinách na Slovensku. „V najnovšom stĺpčeku Na margo, ktorý je prominentne umiestnený na prvej strane novín, ale aj na hlavnej webovej stránke mesta, kritizujú opozíciu za oponentúru voči Kotlebovcom,“ uvádza Transparency.

O stanovisko k veci sme požiadali aj primátora J. Šimka. Ak nám odpovie, jeho vyjadrenie doplníme do článku.

Noviny Gemerské zvesti/Gömöri Hírlap prvýkrát vyšli v roku 1968, majú teda viac než 50-ročnú históriu. Od roku 2012 do roku 2015 však z rozhodnutia vtedajšieho mestského zastupiteľstva neboli vydávané. V súčasnosti majú náklad 9000 kusov a sú bezplatne distribuované občanom mesta.

Zdroj: TIS Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár