R. SOBOTA: Kruháč vo februári ponúka pomoc s daňami či kváskovaním

KruháčRIMAVSKÁ SOBOTA – Pestrú paletu podujatí pripravil na február tím rimavskosobotského coworkingového centra Kruháč. Sú medzi nimi akcie zamerané na fotografovanie, prípravu chleba, ale aj pomoc s daňami.

Prvé podujatie je už v utorok 4. 2. 2020 o 17:30 a má názov Zmeň uhol pohľadu. Ide vlastne o akadémiu fotografovania pre nadšencov statických obrázkov, ktorí chcú toto umenie ovládať na vyššej úrovni. „V spolupráci s Kalis photography spúšťame Akadémiu fotografovania, na ktorej nesmieš chýbať. Za sprievodu skúseného lektora sa naučíš ovládať svoj foťák naplno a zdokonalíš svoje fotografické oko,“ uvádzajú organizátori. Vstupné je zadarmo.

Druhým v rade je ďalšie Stretnutie podnikavcov, ktoré je pomenované Dane! Ako na ne? Uskutoční sa 6. 2. o 17:30. „V spolupráci so skúseným účtovníkom Ladislavom Kolozsim vám prinesieme prehľad najdôležitejších sadzieb daní a odvodov, priblížime vám pohľad na večnú problematiku ‚živnosť vs s.r.o‘ z hľadiska daní a získate rady a tipy, ako sa vyhnúť bolesti hlavy a mať dane v malíčku,“ pozýva tím Kruháča. Vstupné je aj v tomto prípade bezplatné.

Treťou akciou je premietanie snímku Heal dňa 13. 2. o 18:00. „Dokumentárny film režisérky Kelly Noonan Gores nás berie na vedecko-spirituálnu cestu, na ktorej objavíme, že naše myšlienky, presvedčenia a emócie majú obrovský vplyv na naše zdravie a našu schopnosť vyliečiť sa,“ konkretizujú organizátori. Vstupné je desať eur.

Štvrté podujatie Zamiluj si kváskovanie 2 je určené pre milovníkov voňavého a chrumkavého chleba. Koná sa 19. 2. o 17:00. „Tentokrát si kváskovanie zamilujeme aj s praktickými ukážkami a radami. Večerom nás budú sprevádzať úžasné dámy, Andrea Haásova a Andrea Pintérová,“ avizuje tím Kruháča. Vstupné je päť eur.

Vstup na posledné podujatie Ja/Smeti/Mesto dňa 20. 2. o 17:00 je opäť bezplatný a týka sa stále dôležitejšej a aktuálnejšej témy odpadového hospodárstva. „Dozvieš sa, ako funguje separovanie odpadu v Rimavskej Sobote, akým výzvam čelia malé mestá po prijatí zmien zákona o odpadoch v roku 2019 a inšpiratívne riešenia nakladania s odpadom v iných malých mestách,“ približujú organizátori.

Zdroj: tlačová správa Kruháč, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár