R. SOBOTA: NAKA vyšetruje volebnú korupciu, zastaviť ju mal Veselko

RIMAVSKÁ SOBOTA –  Národná kriminálna agentúra (NAKA) rieši prvý prípad volebnej korupcie pred parlamentnými voľbami na Gemeri, keď istý muž ponúkal volebné hlasy za finančnú odmenu 1000 eur Branislavovi Veselkovi, kandidátovi za OĽaNO. Informuje o tom Polícia SR a Igor Matovič na svojej facebookovej stránke.

„Vyšetrovateľ odboru Stred NAKA zadržal bezprostredne po prevzatí úplatku vo výške 1 000 eur jednu osobu, ktorej bolo následne vznesené obvinenie za prečin volebná korupcia. Hrozí jej za ňu trest odňatia slobody až na jeden rok,“ uviedla polícia na svojej stránke na sociálnej sieti

Ako uvádza Igor Matovič, Veselko spolupracoval s políciou, ktorá ho „napichla“ a podozrivého spoločne usvedčili. „Páchateľ prišiel za Braňom s tým, že pre neho vie zabezpečiť hlasy v parlamentných voľbách s tým, že to samozrejme nebude zadarmo. Keďže mu bolo zrejmé, že nejde o legálne získavanie hlasov, kontaktoval políciu,“ napísal na Facebooku predseda strany OĽaNO.

Ako ďalej dodáva, korupcia sa nachádza všade a nie je potrebné ju čistiť od najvyšších poschodí, ale treba začať od podlahy. „Kupčiť s hlasmi, ako to dlhé roky zvykli kandidáti strany SMER – SD, je podlosť najvyššieho rangu. Som veľmi rád, že sa Braňo zachoval vzorovo a pomohol usvedčiť páchateľa,“ dodal Matovič na záver svojho statusu na sociálnej sieti.

Pridaj komentár