R. SOBOTA: Na protest proti ĽSNS príde i M. Klus, dôvodom je J. Šimko

RIMAVSKÁ SOBOTA – Poslanec Národnej rady SR Martin Klus (SaS) by mal byť jednou z mediálne známych osobností, ktoré sa zúčastnia utorkového (4. 2. 2020) protestu proti mítingu politického hnutia Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko v R. Sobote. Klus to potvrdil v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Ja osobne sa týchto protestných akcií nezúčastňujem, urobím len jednu výnimku – tento utorok v Rimavskej Sobote. Pretože je podľa mňa absolútne nemysliteľné, aby človek, ktorý sa ešte stále označuje za člena zväzu protifašistických bojovníkov, mám na mysli primátora Šimka, bol zároveň desiatkou na kandidátke extrémistickej politickej strany, ktorá sa vyžíva v neonacistickej symbolike,“ uviedol Klus.

Na ostatné protesty voči ĽSNS podľa vlastných slov nechodí, pretože je presvedčený, že aj jej členovia majú právo prezentovať sa pred svojimi voličmi. „Nemyslím si, že je úplne ideálne, keď im takéto právo odoberáme tým, že napokon tie mítingy zrealizovať nemôžu. Ale ak to robia občania, tak my to rešpektujeme,“ dodal poslanec.

Povedal tiež, že voliči tejto strany sú ľudia z tých najchudobnejších častí Slovenska, ktorí stratili nádej. „Čiže musíme naozaj začať nevyhnutne intenzívne pracovať na tom, aby sa regionálne rozdiely na Slovensku neprehlbovali, lebo taká je realita v súčasnosti, ale aby sa konečne začali zmenšovať,“ zakončil Martin Klus.

Protest s názvom Rimavská Sobota proti nenávisti organizuje občianske združenie Odvážme sa zrýchliť a začne sa o 17:30 pri fontáne na Námestí Š. M. Daxnera. Míting kotlebovcov bude o polhodinu neskôr v rimavskosobotskom dome kultúry.

Zdroj: Sobotné dialógy, Foto: facebooková stránka Odvážme sa zrýchliť

Pridaj komentár