Pre silný vietor zasahovali hasiči aj v našich regiónoch

silný vietorGEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Silný vietor zamestnal hasičov vo viacerých regiónoch Slovenska, pričom príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskobystrickom kraji (BBSK) vykonali od 23. 2. 2020 od 6:00 do 24. 2. do 8:00 spolu 28 zásahov. Informuje o tom Operačné stredisko HaZZ v Banskej Bystrici.

Príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Lučenci (z hasičských staníc v Poltári a v Lučenci) zasahovali štyrikrát.  Príslušníci OR HaZZ v Rimavskej Sobote (z hasičskej stanice v Rimavskej Sobote) zasahovali jedenkrát,“ uvádza OS HaZZ.

Ako dodáva, celkovo v kraji zasahovalo 73  príslušníkov HaZZ na 20 kusoch hasičskej techniky. Šlo prevažne o odstraňovanie spadnutých  a naklonených stromov zo štátnych ciest, miestnych komunikácií, elektrických vedení a odstraňovanie spadnutých stromov zo zaparkovaných motorových vozidiel.

Pre Gemer, Malohont a Novohrad výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pre silný vietor platí už len dnes (24. 2.) do 12:00. Na severe stredného Slovenska pokračuje ešte aj v utorok 25. 2. do 12:00.

Zdroj: OS HaZZ, SHMÚ, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár