Súťaž o Žihadielka je v polovici, Tisovec sa dotiahol na prvú desiatku

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Súťaž o ihriská Žihadielka sa prehupla do svoje j druhej polovice a na základe doterajších výsledkov je zrejmé, že reálnu šancu získať ich majú minimálne tri mestá z našich regiónov. Zápolenie na čele pomysleného pelotónu je zatiaľ veľmi vyrovnané a práve teraz cez víkend sa bodové rozdiely medzi väčšinou miest prvej desiatky dosť vyrovnali.

Zatiaľ najlepšie si vedie Rožňava, ktorá sa sa postupne prebojovala až do čela a s košickou mestskou časťou Ťahanovce sa už zhruba dva týždne naťahuje o prvé miesto. Okolo 6. až 8. miesta sa dlhodobo pohybuje Hnúšťa, ktorá však nemá nič isté, keďže rozostup medzi 4. a 11. miestom je aktuálne len zhruba 3000 bodov a jednotlivé miesta delia iba stovky či desiatky bodov. To v tejto súťaži neznamená prakticky nič a poradie sa tak mieša doslova každú hodinu.

Tisovec bojuje o prvú desiatku

Na 11. mieste bol dlhší čas Tisovec, ktorý dlho na prvú desiatku strácal niekoľko tisíc bodov. Treba však povedať, že Tisovčania sú nenápadným čiernym koňom súťaže a postupne sa im toto manko darilo znižovať. Dnes ráno (nedeľa 9. 2. 2020) sa im dokonca prvýkrát podarilo dostať do prvej desiatky, o ktorú bojujú s Dunajskou Stredou.

Na 12. mieste sú Lučenčania, ktorí sa na mesto pod Hradovou dosť zastrájali. Lenže aktuálne to vyzerá tak, že im došiel dych a rozdiel postupne narástol na viac ako 16 000 bodov.

Ak ste sa doteraz do súťaže nezapojili, prípadne ste hlasovali za Rimavskú Sobotu, ktorá je už bez šance na tretie Žihadielko, možno je ten správny čas pomôcť niektorému z dvoch miest na severe okresu.

Nové ihriská Žihadielka dostane desať miest, resp. lokalít, ktoré získajú v hlasovaní prebiehajúcom do konca februára najvyšší počet hlasov. Aktuálny stav hlasovania a viac informácií nájdete na oficiálnej stránke súťaže.

Zdroj: zihadielko.lidl.sk, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár