V obci Sútor je volebná účasť priemerná, voľby sú celkovo bez problémov

SÚTOR – Zatiaľ priemernú účasť voličov na aktuálnych parlamentných voľbách zaznamenala okrsková volebná komisia s obci Sútor neďaleko Rimavskej Soboty. Pre Sobotnik.sk to potvrdil jej predseda Csaba Szerekes.

Máme zapísaných 402 voličov. Účasť je taká priemerná, nezaznamenali sme žiadne problémy. Voliť chodia starší aj mladší ľudia,“ priblížil predseda. Ako dodal, vo volebnej komisii v tejto dedine bol aj počas viacerých predchádzajúcich volieb a podľa jeho skúseností býva najvyšší záujem o komunálne voľby. V tých posledných v roku 2018 bola volebná účasť vysoká, dosiahla 86,4 percenta.

Celkovo prebiehajú voľby v našich regiónoch bezproblémovo. „Všetko prebieha dobre, akurát sme na kontrole volebných miestností. Okrskové volebné komisie nás kontaktujú len s bežnými otázkami, nevyskytol sa žiaden závažný problém,“ povedal zapisovateľ okresnej volebnej komisie v R. Sobote Lukáš Kvietok.

„Všetky volebné miestnosti boli otvorené načas a nikde sa neudialo nič nezvyčajné. Nemáme hlásený žiadny problém,“ uviedol Kvietok.

jedinou výnimkou bola smrť členky volebnej komisie vo Veľkom Krtíši. Pre túto smutnú udalosť bude dotknutá volebná miestnosť otvorená o hodinu dlhšie. Ostatné volebné miestnosti v našich regiónoch by mali byť zatvorené podľa plánu o 22:00.

Pre spomínanú udalosť a dlhšie otvorenú volebnú miestnosť sa však volebné moratórium na celom Slovensku predlžuje až do 23:00. Predbežné výsledky z tzv. exit pollov sa tak dozvieme až vtedy.

Zdroj: Sobotnik.sk, volebné komisie, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár