V. KRTÍŠ: Mestská knižnica prechádza rekonštrukciou, podporil ju BBSK

VEĽKÝ KRTÍŠ – Sumou 120-tisíc eur podporil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) Hontiansko-novohradskú knižnicu A. H. Škultétyho. Peniaze poputovali na vynovenie oddelenia čitárne v jej priestoroch. Informoval o tom BBSK na svojej facebookovej stránke.

„Výmenou prejdu podlahové krytiny, pribudne moderný knižničný nábytok, nové stoličky a stoly na štúdium, či sedacie vaky a pohovky na odpočinok,“ napísali na Facebooku.

Rekonštrukcia priestorov by sa mala ukončiť 27. 2. 2020. „Modernizáciou oddelenia čitárne, vytvorením nových oddychových i pracovných miest chce knižnica prispieť k pohodlnému a komfortnému tráveniu voľného času pri čítaní a štúdiu, ako i využívaní bezplatného prístupu k internetu a skvalitňovaniu ďalších služieb knižnice,“ uviedla Zuzana Unzeitigová, riaditeľka knižnice.

Podpora knižnice vo Veľkom Krtíši nie je pre BBSK výnimkou. V minulosti takto podporil už viacej projektov tohto druhu, ako napríklad Knižnicu Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote či Krajskú knižnicu Ľudovíta Štúra vo Zvolene. V roku 2018 financoval kraj aj nový knižnično-informačný systém Dawinci, ktorý spája všetky knižnice v BBSK. Čitateľ má vďaka tejto minuloročnej novinke možnosť požičať si knihu z hociktorej knižnice v kraji. Celková suma vyčlenená na tento systém bola 67 120 eur.

zdroj a foto: BBSK

Pridaj komentár