Začali sa voľby, vo V. Krtíši zomrela členka volebnej komisie

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Až do 22:00 majú dnes (29. 2. 2020) voliči možnosť odovzdať svoj hlas niektorej z 24 strán, ktoré kandidujú do Národnej rady (NR) SR. V Novohrade hneď úvod volieb poznačila smutná udalosť, keď ešte pred otvorením volebných miestností zomrela jedna členka volebnej komisie.

Podľa slov prednostu Okresného úradu vo V. Krtíši Mariána Siekelu sa to stalo počas prípravy na voľby. „Členka komisie, staršia pani, išla na toaletu, pričom odpadla. Privolaný lekár už len konštatoval smrť,“ povedal Siekela s tým, že prípad na mieste prešetruje polícia. Podobná udalosť sa stala pred rokom v Janiciach v Rimavskosobotskom okrese, kde pred začiatkom volieb zomrel predseda okrskovej volebnej komisie.

V ostatných okresoch našich regiónov majú voľby podľa vyjadrení zapisovateľov okresných volebných komisií zatiaľ bezproblémový priebeh.

V Rimavskosobotskom a Revúckom okrese, pre ktoré bola vytvorená jedna volebná komisia so sídlom v R. Sobote, je v 149 obciach zriadených 217 volebných okrskov. Z toho 151 v okrese R. Sobota a 66 v okrese Revúca.

V Lučeneckom a Poltárskom okrese, ktoré takisto zastrešuje jedna komisia so sídlom v Lučenci, je 133 okrskov. V Rožňavskom okrese je 88 okrskov v 62 obciach.

V rámci celej SR sa volí v 5998 volebných okrskoch v 2926 obciach. Podľa odhadu Štatistického úradu (ŠÚ) SR môže voliť zhruba 4,4 milióna voličov.

Zdroj: Sobotnik.sk, ŠÚ SR, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár