Ako zvládnuť karanténu? Tipy a rady nielen pre rodičov

Koronavírus so sebou nepriniesol len strach či prázdne obchody, ale aj množstvo času, ktorý máte možnosť využiť doma efektívne. Veľa z vás je v pohodlí svojho domova buď v dobrovoľnej, alebo povinnej karanténe. Či už trávite tieto dni doma s deťmi alebo bez nich, môže sa stať, že zrazu neviete čo s toľkým voľným časom. Preto vám ponúkame tipy, ako tento čas zvládnuť čo najlepšie.

Ak trávite dni so svojimi ratolesťami, okrem učenia ich môžete zabaviť rôznymi aktivitami. Ideálne je napríklad tvorenie, teda zameranie sa na nejakú kreatívnu činnosť. Či už ide o maľovanie, vystrihovanie či vyfarbovanie, internet je plný rôznych nápadov, takže určite je z čoho vyberať. A nezabúdajte, fantázii sa medze nekladú.

Ďalším skvelým tipom môže byť hranie spoločenských hier. Môže ísť o pexeso, karty alebo Človeče nehnevaj sa, všetko sú to klasické hry, na ktoré síce pravdepodobne nemáte čas každý deň, ale teraz si ho istotne nájdete.

Ak si potrebujete od svojich ratolestí na chvíľu “oddýchnuť“ a doprať si čas pre seba, môžu si čítať nejakú knižku, alebo pozrieť rozprávku.

Ak trávite tento čas doma bez detí, aj vám sa môže stať, že vás po pár dňoch chytí ponorková choroba. Predídete jej, ak tieto dni využijete na činnosti, ktoré dlho odkladáte alebo na ne nemáte čas. Môžete sa napríklad naučiť variť nové jedlá, alebo dočítať tú dlho rozčítanú knihu. Ďalším skvelým spôsobom ako si krátiť tieto dlhé dni je aj pozeranie filmov. Doprajte si napríklad filmový maratón, pozostávajúci z filmov, na ktoré počas bežných hektických čas nemáte.

Tipy do karantény pre dvojice

Ak ste však uviazli v karanténe s priateľom či priateľkou, doprajte si čas hlavne pre seba. Vypnite svoje mobilné zariadenia, otvorte si fľašu vína a pustite si romantický film plný emócii. Ak táto možnosť pánom nevyhovuje, navarte svojej priateľke niečo fajné pod zub. Určite to ocení. Ako? To si už domyslite vy 🙂

foto: ilustračné, pixabay.com

Pridaj komentár