Rooseveltova nemocnica prepustila väčšinu pacientov s ochorením COVID-19

BANSKÁ BYSTRICA – Až štyroch zo šiestich pacientov prepustila Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici do domácej liečby, ktorí boli hospitalizovaní na Oddelení infektológie v tamojšom zdravotníckom zariadení. O týchto pozitívnych správach informovala nemocnica na svojom Facebooku.

„Ich stav sa zlepšil a hospitalizáciu v nemocnici už nepotrebovali. Stav dvoch pacientov, ktorí sú ešte hospitalizovaní je stabilizovaný,“ informovala nemocnica na svojej stránke. Ako ďalej dodala, prepustení boli informovaní a poučení o dodržaní podmienok domácej karantény. „Do niekoľkých dní im budú urobené kontrolné testy, ktoré by mali ukázať, či už sú definitívne vyliečení,“ uviedla.

V banskobystrickej nemocnici sú aktuálne štyria ľudia, ktorí čakajú na svoje výsledky v súvislosti s koronavírusom. Tam leží aj pacient z Revúcej, ktorému diagnostikovali vírus minulý týždeň.

Dovedna je na Slovensku už 226 pacientov, ktorí boli pozitívne testovaní na koronavírus. V našich regiónoch sú potvrdení piati pacienti: jeden v Revúcej, Rožňave, Lučenci, Veľkom Krtíši a Dolnej Strehovej. Ochorenie COVID-19 zatiaľ nezaznamenali v okresoch Rimavská Sobota a Poltár.

zdroj a foto: Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici

Pridaj komentár